Política 19/06/2013

El govern espanyol replica a l'FMI que la reforma laboral "ja està feta"

Tot i assegurar que el govern espanyol respecta les opinions de l'FMI, la secretària d'Estat d'Ocupació, Engracia Hidalgo, ha afirmat que "la decisió ja està presa i plasmada en el Pla Nacional de Reformes"

Europa Press
2 min

MadridEl Fons Monetari Internacional (FMI) ha instat el govern espanyol a avançar amb la flexibilització dels salaris per crear ocupació de qualitat. És a dir, ha reclamat l'abaratiment dels acomiadaments i la reducció dels salaris. Davant d'aquestes declaracions, la secretària d'Estat d'Ocupació, Engracia Hidalgo, ha assenyalat que el govern espanyol respecta les opinions de l'FMI respecte la situació d'Espanya, però ha defensat que "la reforma laboral és equilibrada, d'envergadura i està feta".

Per mostrar la seva satisfacció amb la reforma, Hildago ha continuat destacant que "és una reforma equilibrada que s'està aplicant en un any de recessió i, tot i això, està generant efectes modestos que indiquen que la modernització que ha suposat va en la direcció correcta". A més, ha indicat que, des que es va aplicar la reforma, "s'ha incrementat la competitivitat d'Espanya gràcies a la moderació salarial, ha augmentat la contractació o més de 70.000 empreses que han apostat per la flexibilitat laboral, amb la qual cosa s'ha evitat que es produeixin acomiadaments".

Però això no n'hi ha prou per a l'FMI. El cap de missió de l'FMI a Espanya, James Daniel, ha criticat que, a diferència d'altres països europeus, a Espanya s'ha prioritzat la reducció de l'ocupació per fer front a la crisi, abans que executar una moderació salarial. "Espanya s'ha centrat molt més en la reducció de l'ocupació i els salaris continuen sent els mateixos que el 2007", ha afegit. L'òrgan només ha ressaltat dues bones notícies sobre l'estat espanyol que Hidalgo ha volgut ressaltar: l'FMI "espera que Espanya creixi en el segon semestre de l'any, ja que està portant a terme les reformes necessàries, sobretot la del mercat laboral, que ha qualificat d'envergadura".

Tot i assegurar que l'executiu respecta totes les opinions dels organismes internacionals, ha afirmat que la "decisió ja està presa i plasmada en el Pla Nacional de Reformes". La secretària d'Estat ha reconegut que el "vertader potencial" de la reforma laboral "encara ha d'arribar, i això succeirà quan hi hagi creixement econòmic i quan el crèdit arribi a les empreses, ja que s'ha de tenir en compte que s'ha posat en marxa en una situació de recessió".

Alhora, Hidalgo ha explicat que, a l'àmbit local, el govern espanyol està treballant en la creació d'un portal d'ocupació que agrupi totes les ofertes del territori nacional. També està millorant la formació i simplificant els contractes. Per acabar, vol potenciar la col·laboració de la iniciativa privada amb els serveis públics d'ocupació.

stats