Política 15/05/2018

La fiscalia escocesa demana més informació a l'Estat sobre els càrrecs contra Ponsatí

La consellera tornarà als tribunals en una nova vista preliminar el 12 de juny

Acn
2 min
Clara Ponsatí i el seu advocat, Aamer Anwar, surten del tribunal d'Edimburg

Brussel·lesLa fiscalia escocesa ha demanat més informació a la justícia espanyola sobre els càrrecs contra la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí. Així ho ha pogut confirmar l’ACN després de la vista preliminar que ha tingut lloc aquest dimarts als tribunals d’Edimburg arran de l’euroordre que demana l’extradició de Ponsatí a Espanya per rebel·lió i malversació de fons públics. Segons el representant legal de l’exconsellera d’Ensenyament, Aamer Anwar, el fet que el ministeri públic escocès requereixi més informació sobre els càrrecs és "positiu" pel cas. "Espanya no ha especificat ni un sol acte de violència atribuïble a Clara Ponsatí, i les acusacions a les quals fa front són una grotesca distorsió de la veritat", ha dit Anwar a la sortida del tribunal.

Després de la vista "procedimental" d’aquest dimarts, la nova cita judicial serà el 12 de juny, quan tindrà lloc una nova vista preliminar del cas, ha informat la defensa quan ha sortit dels tribunals. Segons el calendari, una altra sessió d’aquest tipus es farà el 5 de juliol, i el 30 del mateix mes és la data oficial d’inici de la vista sobre l’extradició de Ponsatí.

"Tenim la intenció de desafiar els nostres tribunals a la independència i imparcialitat de la justícia espanyola", ha dit Anwar. Segons el comunicat llegit per l’advocat, "a tot Europa, Espanya és acusada d’abusar de l’ordre de detenció com una eina de repressió política”. En aquest sentit, ha defensat, "els tribunals mai poden ser una solució o una alternativa a la negociació política", i ha demanat l’alliberament "incondicional" dels presos polítics, així com la retirada de les euroordres contra els que són fora de l’Estat, com Ponsatí.

stats