Política 21/09/2018

La fiscalia demana al Suprem que arxivi el cas del màster de Casado

La Rey Juan Carlos tanca també la investigació per la llicenciatura del president del PP

Ara
2 min
El president del PP a Espanya, Pablo Casado.

MadridLa fiscalia del Tribunal Suprem ha informat aquest divendres en contra d'obrir una causa penal al president del PP, Pablo Casado, pels delictes de prevaricació i suborn impropi relacionats amb el títol del màster que va cursar a la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) en el curs acadèmic 2008-2009, segons han informat a fonts del ministeri públic.

La sala penal del Tribunal Suprem va demanar un informe al ministeri públic sobre si creia que té competència per investigar-lo, ja que Casado és aforat, i si compartia els indicis de delictes que va assenyalar en la seva exposició raonada la jutge que va iniciar la causa, la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel. La Fiscalia demana que s'arxivi el procediment.

Aquesta ha sigut la segona bona notícia que ha rebut el líder popular aquest divendres, perquè la URJC ha anunciat també que no ha detectat irregularitats en la llicenciatura en administració i direcció d'empreses (ADE) del president del PP i ha arxivat la informació reservada que va obrir d'ofici "en nom d'una completa transparència".

Així ho ha traslladat aquest matí el rector de la URJC, Javier Ramos, al consell de govern de la universitat, després que el servei d'inspecció hagi analitzat "els procediments formals administratius de l'alumne", com ara el seu expedient acadèmic complet, matriculació, pagaments, qualificacions, actes i convalidacions.

El PP creu que la decisió de la fiscalia demostra "l'honorabilitat" de Casado

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, assegura que la decisió de la fiscalia "apuntala l’autoritat i l’honorabilitat del president del PP". Així, ha assegurat que a mesura que passen els dies, es van coneixent les "competències professionals" que té Pablo Casado, ha dit, i ha demanat a tots els dirigents polítics que van carregar contra el líder popular, que es "retractin". En aquest sentit, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que també "dissipi tots els dubtes que hi ha a l’entorn de la seva trajectòria", en relació al cas de la seva tesi doctoral.

De fet, García Egea considera que Casado ha donat totes les explicacions que calien i que ja ha ensenyat els treballs finals que es posa en dubte que hagi entregat -tot i que no els ha deixat llegir a ningú-. "Casado ha mostrat els seus treballs i a Espanya ningú fa públics els seus treballs per convalidar i aprovar assignatures", ha dit.

stats