Política 11/01/2017

El fiscal demana nou anys d'inhabilitació per a Homs per desobeir el TC

Puigdemont: "Amb aquesta petició és l'Estat qui queda inhabilitat democràticament"

Ara
1 min
Homs, a un pas del judici pel 9-N: “Es jutja un poble”

BarcelonaEl fiscal ha enviat al Tribunal Suprem l'escrit d'acusació en el qual demana a l'alt tribunal que obri judici oral contra el diputat i exconseller de Presidència de la Generalitat Francesc Homs i l'inhabiliti per exercir càrrec públic durant 9 anys per prevaricar i desobeir el Tribunal Constitucional.

El jutge instructor de la causa seguida al Tribunal Suprem contra Homs per la consulta del 9-N va preguntar el mes de desembre passat al fiscal si sol·licitava l'obertura de judici oral formulant escrit d'acusació o bé el sobreseïment de les actuacions.

El fiscal ha respost demanant que es jutgi Homs per prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional en relació amb la consulta del 9-N, delictes que, si resulten provats, comportarien una condemna per inhabilitació per a Homs.

El diputat del PDECat al Congrés i el president Carles Puigdemont han reaccionat així a Twitter:

En una entrevista a Onda Cero, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha criticat que, a més d'insinuar-ho en aquest tuit, en diferents ocasions, Homs hagi acusat la Fiscalia d'"actuar per interès polític". Segons el ministre, les paraules d'Homs "són autèntiques barbaritats que no pot provar". "No és veritat que el govern pugui dir-li alguna cosa a la Fiscalia". Catalá ha explicat que "el funcionament normal de les coses", que si la junta de fiscals veu una proposta de querella, "la validi".

stats