Publicitat
Publicitat

CAS VOLTOR

El fiscal demana al Suprem que confirmi 3 anys de presó per a Buils

Alguns dels nombrosos casos de corrupció de Balears han arribat ja al Tribunal Suprem. Ahir s'hi va dur a terme la vista pel recurs de cassació contra la sentència de l'Audiència que va condemnar l'exconseller de Turisme d'UM Francesc Buils a tres anys de presó i 7 d'inhabilitació per considerar provat que va gratificar l'exbatle de Sóller Antoni Arbona amb 15.000 euros per guanyar-se el seu suport dins UM. És una de les peces de l'anomenat cas Voltor.

La Fiscalia va demanar ahir la confirmació de la sentència, ja que assegurà que les declaracions d'altres acusats (que han acceptat condemna) impliquen Buils i són coincidents. El fiscal recordà també que Arbona va tornar els doblers rebuts.

La defensa de Buils digué que en cap cas no s'ha demostrat que l'exconseller fos qui donàs l'ordre ni que hi hagués un acord directe per aquest pagament amb el seu client. L'advocada del Govern balear va manifestar que s'utilitzaren doblers públics per part de Buils per aconseguir els favors d'Arbona al partit.

Dos destacats polítics de Balears, l'expresident Jaume Matas i l'expresidenta Maria Antònia Munar, estan pendents que el Suprem resolgui els recursos contra les primeres condemnes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF