Política 16/06/2020

MÉS demana la compareixença de Felipe González al Senat pels documents de la CIA que el vinculen als GAL

El grup d'Esquerra Confederal, del qual forma part la formació mallorquina, vol que l'expresident espanyol expliqui la seva versió dels fets

Ara Balears
1 min
Felipe González: "Si s'ha d'arribar al 155 que s'arribi, però no és el moment"

PalmaEl grup d'Esquerra Confederal, del qual forma part MÉS per Mallorca, ha sol·licitat la compareixença de l'expresident espanyol Felipe González al Senat. La petició s'ha fet després que documents de la CIA apuntin que González podria estar darrere dels GAL (Grups Antiterroristes d'Alliberament), l'organització que va matar una trentena de persones vinculades a ETA durant la dècada dels 80, i per la qual diversos alts càrrecs del Partit Socialista van ser condemnats pel Tribunal Suprem.

En un escrit signat pel senador autonòmic de MÉS, Vicenç Vidal, demanen que González expliqui la versió dels fets perquè consideren l'informe de la CIA una font "suposadament fiable" que confirma la relació directa de l'expresident amb una xarxa de delinqüents, mercenaris i ultradretans.

Esquerra Confederal també diu que des del seu "compromís" contra la denúncia i l'oposició a qualsevol violència produïda per motius polítics, tant la que va exercir ETA durant mig segle com la que ha fet servir l'estat espanyol en moltes ocasions, demana la compareixença de González.

A més de Vidal, l'escrit està signat pels senadors Carles Mulet (Compromís), Pilar González (Adelante Andalucía), Koldo Martínez (Geroa Bai) i Sara Vilà (En Comú Podem). Al text, però, també surt el logotip de Más Madrid, el partit d'Íñigo Errejón.

stats