Governabilitat a l'Estat
Política 02/09/2022

Feijóo i Ayuso tapen les fissures internes atacant Sánchez

Bolaños demana al PP que retiri el recurs contra la llei de l'avortament al TC després de l'aval de la presidenta madrilenya a la nova norma

2 min
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en un acte a Alcalá de Henares.

MadridUna veu lliure com és, Isabel Díaz Ayuso afirmava dijous en una entrevista a Onda Cero que les dones de 16 anys han de poder avortar sense el consentiment dels pares. Sí que els n'haurien d’informar, apuntava. L’aval de la presidenta de la Comunitat de Madrid a la nova llei sobre la interrupció de l’embaràs que el consell de ministres va aprovar dimarts xoca amb l’opinió que el PP va expressar al Tribunal Constitucional, amb un recurs pendent de resoldre’s des de fa anys en contra de la llei de l’avortament de José Luis Rodríguez Zapatero, que precisament anava en la mateixa direcció que la que ara impulsa el ministeri d’Igualtat. “Quan el PP va bé, algú s’inventa discrepàncies i disputes. És curiós que Pedro Sánchez alimenti divisions al PP quan presideix un govern que és exemple de divisió a Europa”, ha respost el líder conservador, Alberto Núñez Feijóo, en l’acte d’inici del curs polític del PP de Madrid a Alcalá de Henares.

Acompanyat d’Ayuso, el polític gallec ha subratllat el que considera que fa semblants els dos dirigents del PP: “Posem molt nerviós el govern de Sánchez”. “Això s’acredita amb la intensitat i freqüència amb què ens insulten”, ha continuat en referència al fet que el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, hagi criticat que el PP suposadament moderat se situï a “l’ala més conservadora”. Arran de les paraules d'Ayuso, a més, el ministre ha demanat que retiri el recurs al TC.

Abans de la intervenció de Feijóo, Ayuso ha fet un discurs en què el leitmotiv era acusar l’executiu de coalició a l’Estat d’“autoritari” i contraposar-lo al “Madrid de la llibertat” que diu que representa el PP a la capital espanyola. "Autoritarisme és que o t'entregues a les ocurrències o pateixes una campanya d'insults; autoritarisme és alimentar una possible independència d'Euskadi amb els diners de tots", ha deixat anar Ayuso, que ha considerat l'acostament de tretze presos d'ETA com a "beneficis penitenciaris" i els ha vinculat als pactes amb els "enemics professionals d'Espanya", en referència a EH Bildu.

Lastra acusa Feijóo de "masclista"

Amb la intenció de fer pinya amb Ayuso, Feijóo ha qüestionat el feminisme del govern espanyol pel fet de "recórrer al menyspreu, l'insult i la difamació contra una dona lliure que es presenta a les eleccions i és elegida presidenta de la Comunitat de Madrid". I ha anat més enllà: "Aquests suposats feministes van al·legar un embaràs per cessar una de les més altes responsables del PSOE", ha deixat anar en referència a l'abandonament de la política de l'exvicesecretària socialista Adriana Lastra, que s'hi ha tornat a través de Twitter: "S'ha de ser masclista, retorçat i mala persona per utilitzar una decisió d'una dona i intentar fer mal al president. La meva decisió és meva, de ningú més: respecta-la, masclista".

stats