Política 15/05/2019

"La doctrina falangista serà reconeguda pel poble espanyol fins a guanyar Espanya", el passat ideològic d'Ortega Smith

'La Marea' publica un document en què el número 2 de Vox enaltia la Falange i Primo de Rivera

Ara
2 min
"La doctrina falangista serà reconeguda pel poble espanyol fins a guanyar Espanya", el passat ideològic d'Ortega Smtih

Barcelona"No podem oblidar el passat de la Falange [...], la doctrina més jove i gran d'Europa". Aquesta afirmació forma part d'un article escrit l'any 1986 per l'actual secretari general de Vox i candidat a l'Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith, que enaltia la figura de l'històric militant de la Falange José Antonio Primo de Rivera. Així ho ha avançat el mitjà digital 'La Marea', que aporta una sèrie de documents gràfics en què es pot apreciar la relació entre l'escrit i el 'número dos' de la formació d'ultradreta.

Ortega Smith –que actualment exerceix d'acusació popular al judici contra els líders independentistes al Tribunal Suprem– va pertànyer a la Fundación Denaes i va formar part de les llistes del Foro-CDS, com consta en el currículum oficial del partit. Ara bé, aquestes no han sigut les úniques vinculacions polítiques del representant de l'extrema dreta.

Així, com mostren els documents, també sent admiració per la doctrina falangista, que, assegurava, "serà reconeguda pel poble espanyol i per la seva joventut fins a guanyar Espanya". És més, el secretari general de Vox advertia en un article, redactat en el marc de la commemoració del 50è aniversari de la mort de Primo de Rivera, que la fita s'assolirà "malgrat la desinformació".

Segons expressa el digital, ja s'han posat en contacte amb el departament de premsa de la formació d'ultradreta per posar llum i taquígrafs sobre les declaracions d'Ortega Smith. Tot i això, no hi ha hagut resposta ni "tampoc no han atès les trucades ni missatges telefònics".

No obstant això, cal recordar que el mateix Ortega Smith va assegurar en unes declaracions des de la Gran Via de Madrid que qualsevol militant que tingués "un passat feixista, neonazi o totalitari seria expulsat" de la formació.

stats