Canal 9
Política 06/11/2013

El comitè d'empresa acusa Fabra de mentir i assegura que el PP "s'ha carregat" Canal 9

Josep Lluís Fitó rebaixa fins als 14 milions d'euros el cost que tindria per a RTVV la readmissió dels acomiadats

Ara
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana considera que "el PP s'ha carregat un servei públic de tots els valencians". Josep Lluís Fitó, membre d'aquest organisme, ha acusat el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, de "mentir" en assegurar que els treballadors no van voler negociar l'ERO dels mitjans públics valencians. "No es pot anar contra el jutge, no es pot anar contra la llei, no es pot anar contra els treballadors, no es pot anar contra la veritat", ha remarcat Fitó, que en declaracions a Ràdio 9 ha recordat que la sentència que aquest dimarts anul·lava el procés d'acomiadament col·lectiu assenyalava que era l'empresa qui s'havia negat a negociar.

"És difícil acceptar que la màxima autoritat dels valencians surti i menteixi d'aquesta manera. És inacceptable", ha lamentat Fitó, que ha acusat també Fabra d'"intentar llançar la societat contra els treballadors". "El que és immoral és que un govern es carregui aquests mitjans públics i que un valencià que parla valencià no tingui cap canal que parli valencià. I això ho hem d'agrair al PP de la Comunitat Valenciana. Són ells els que s'han carregat aquesta casa", ha subratllat.

D'altra banda, Fitó ha negat que el cost de readmetre els mil treballadors acomiadats a causa de l'ERO siguin els 40 milions d'euros de què parla Fabra, i ha rebaixat la xifra a 14 milions. Segons ell, els 40 milions serien el cost final que podria tenir el procés si l'empresa es negués a negociar i portés el cas fins a les últimes instàncies judicials, però si "s'asseu a negociar", la xifra podria baixar fins als 14 milions d'euros, ja que "si es fa com s'ha de fer" es pot establir un "pla de baixes incentivades". "Hi ha gent que se'n vol anar, però amb una indemnització digna, no amb 20 dies [per any treballat] i 12 mensualitats", ha recordat Fitó, que ha conclòs: "Si hi ha voluntat, aquesta casa és viable i pot seguir servint la gent".

stats