Política 23/02/2020

Els casos d'explotació sexual a menors tornaran a centrar el debat al ple del Parlament

També s'abordarà l'addicció al joc en línia i les reivindicacions salarials de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Parlament de les Illes Balears. / ISAAC BUJ

PalmaLa posició del Govern en la investigació dels casos d'explotació sexual a menors tutelats per l'IMAS i d'abusos en centres d'internament del Govern es tornaran a debatre aquest dimarts en el ple del Parlament, que abordarà també l'addicció al joc en línia i les reivindicacions salarials de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, segons ha informat l'agència Efe.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, haurà de respondre al portaveu del grup parlamentari Vox, Jorge Campos, si l'Executiu exercirà "algun tipus d'acció legal davant els casos de prostitució i abusos sexuals a menors tutelats", segons l'ordre del dia del pròxim ple.

La diputada de Vox Idoia Ribas preguntarà també a la consellera Fina Santiago si ha denunciat els pisos on es prostitueixen menors i el total d'abusos soferts a Es Pinaret i Es Fusteret.

A més, el grup parlamentari popular interpel·larà el Govern sobre la seva política general en relació amb els mecanismes de control dels menors als centres que gestiona l'Executiu autonòmic, davant les informacions relatives a les fugides que es produeixen.

La situació del petit comerç a Palma, els problemes per avaries al tren de Mallorca, la prohibició de la venda de vehicles dièsel a les Balears a partir de 2025 i la regulació del règim hoteler del tot inclòs seran altres qüestions a debat en el torn de preguntes de control al Govern.

Així mateix, el ple del Parlament debatrà una proposició no de llei dels grups del Pacte per instar el Govern que l'Observatori del Joc en línia faci un diagnòstic sobre la realitat d'aquest fenomen a les Balears "que permeti posar en marxa actuacions a totes les Illes". Igualment proposen campanyes de prevenció de les conductes additives vinculades al joc online, "especialment a menors d'edat".

A més, s'hi discutirà una proposició no de llei de Ciutadans perquè el Govern insti el govern espanyol a revisar el plus d'insularitat dels funcionaris i agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat destinats a les Illes, "amb l'objectiu d'actualitzar-lo al cost real de vida a les Balears i equiparar-lo al complement de les Canàries, Ceuta i Melilla".

stats