Política 28/06/2019

L'executiva de MÉS sobre la crisi en el partit: "Estam treballant en positiu per arribar a un acord"

Antoni Noguera ha parlat en nom de la formació després d'una reunió que s'ha allargat fins a les 2 h de la matinada

Kike Oñate
2 min
L'executiva de MÉS sobre la crisi en el partit: "Estam treballant en positiu per arribar a un acord"

PalmaL'executiva de MÉS per Mallorca s'ha reunit aquest dijous horabaixa per tractar de resoldre la crisi interna que ha esclatat a primera hora del matí i que ha marcat el debat d'investidura de Francina Armengol. La decisió dels ecosobiranistes de prescindir de Fina Santiago, Vicenç Vidal i Miquel Ensenyat per ocupar els càrrecs de consellers, i de senador autonòmic en el cas d'Ensenyat, ha provocat les reaccions dels afectats i les justificacions de l'executiva. Després de més de sis hores de reunió, que s'ha allargat fins a les 2 h de la matinada, Antoni Noguera ha explicat que "estam treballant en positiu per arribar a un acord".

En aquest sentit, l'executiva també ha volgut transmetre a les bases del partit que "estam treballant de manera responsable per arribar a un acord". A més a més, Noguera ha afirmat que es tornaran a reunir "al llarg dels pròxims dies". En la maratoniana reunió, també hi han estat presents Bel Busquets, Josep Ferrà, Joana Aina Campomar, Miquel Gallardo, Catalina Trobat, Carles Gonyalons, Biel Frontera, Alice Webber, Rafel Sedano, Ruth Mateu, Joan Font, Maria Ramon, Guillem Balboa i Lluís Apesteguia.

Durant la intensa jornada, Bel Busquets, una de les responsables de la polèmica decisió, ha estat l'encarregada de donar explicacions i ha reiterat que és l'executiva qui té la potestat de designar els càrrecs, i que les conselleries i el senador no eren càrrecs amb un nom determinat a priori. Busquets ha destacat la "magnífica" tasca dels tres afectats per la decisió de l'òrgan directiu del partit. Així mateix, Fina Santiago s'ha mostrat "perplexa" per la decisió dels ecosobiranistes de retirar-la dels càrrecs de govern juntament amb Vicenç Vidal i Miquel Ensenyat, que ha arribat a afirmar que "el que cal és reforçar el projecte i aquesta decisió el debilita. Anam una passa enrere i la militància està molt sorpresa".

stats