Política 19/09/2018

L'exdirector del màster de Cifuentes va fer desviaments de diners de la URJC a familiars

Álvarez Conde va fer servir una targeta 'black' per a despeses personals a càrrec de l'institut

Europa Press
2 min
Álvarez Conde, a la sortida dels jutjats

MadridL'exdirector de l'Institut de Dret Públic de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) Enrique Álvarez Conde va fer transferències de diners "no justificades" del compte de l'institut a familiars directes, entre ells els seus fills i el seu gendre. A més, va fer servir una targeta 'black' per a despeses personals a càrrec de l'Institut de Dret Públic que dirigia "sense comptabilitat" i sense control per part de la URJC.

Així consta en el sumari del cas que instrueix la jutge d'instrucció número 51 de Madrid, al qual ha tingut accés Europa Press, en què hi ha diverses peces separades. La justícia investiga Álvarez Conde per les presumptes irregularitats destapades en el fals màster que va cursar el 2012 l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes.

En un informe policial aportat a la causa que ha avançat la Cadena SER, la policia conclou que és "cridaner que persones que no consta que tinguin vinculació amb l'Institut de Dret Públic rebin transferències de diners sense cap justificant".

Alerta al banc

La informació surt arran de la declaració en seu policial del delegat del rector, que va detectar anomalies en els moviments del compte de l'institut quan el 4 de maig del 2018 va acudir a la sucursal bancària del compte. En aquell moment, el director l'informa de "la gran quantitat de moviments, especialment des del 2017", així com de "moltes despeses efectuades amb la targeta de crèdit". En concret, li parla d'una transferència de 100.000 euros a un banc italià en què l'institut té oberts dos comptes corrents.

Després de quedar "alarmat" per aquesta informació, el delegat posa tot això en coneixement del rector de la universitat, Javier Ramos. Davant d'aquests fets, van posar una denúncia davant els jutjats de plaça de Castilla.

Segons l'informe que correspon a la peça I de la instrucció, Conde va fer transferències als seus dos fills –estudiants de la URJC– que sumen 27.750 euros. A més, va fer-ne una altra de 20.000 euros al seu gendre i al germà del gendre.

Targeta 'black'

Segons el sumari, Álvarez Conde va fer "multitud de compres en comerços, bars, restaurants, despeses de taxis, incloent-hi la compra a la peixateria Hermanos Abad, Carnisseria Alberto, compres mensuals a Spotify, rebuts de Telefónica i Orange, compres al portal Just-eat i despeses en restaurants italians, entre d'altres.

Entre aquestes despeses personals destaca un càrrec de 581 euros fet al supermercat Simply del carrer Vallehermoso, la mateixa ubicació en què figura el domicili del catedràtic.

"La realització de totes aquestes despeses no obeeix indiciàriament a cap despesa relacionada amb l'exercici de la docència, a més que, si s'escau, tampoc es trobarien degudament autoritzades ni pressupostades amb l'autorització del consell de govern de la URJC", segons consta en el document.

stats