Política 05/01/2019

L'exconseller Josep Juan Cardona surt de la presó per gaudir del seu primer permís en cinc anys

El polític del PP compleix a Eivissa una condemna de 16 anys per diversos delictes de corrupció

Ara Balears
2 min
L'exconseller, en una imatge d'arxiu sortint de l'Audiència Provincial de Palma.

PalmaL'exconseller balear de Comerç, Indústria i Energia, i expresident del PP d'Eivissa, Josep Juan Cardona, ha sortit aquest dissabte de la presó d'Eivissa per gaudir del seu primer permís penitenciari en els cinc anys i mig que fa que és a la presó, després de ser condemnat per corrupció.

Cardona ha abandonat la presó devers les 9.15 hores i s'ha limitat a dir que estava "molt bé" i a donar el bon dia als periodistes que hi havia davant el centre penitenciari.

A l'exconseller balear, l'esperaven a la porta de la presó el seu germà i dues nebodes. Visiblement més prim, l'expolític eivissenc ha sortit amb una bossa i ràpidament ha entrat al cotxe dels seus familiars per abandonar la presó d'Eivissa.

Bartomeu Cardona, el germà de l'exconseller, ha expressat satisfacció per aquest primer permís penitenciari i ha manifestat el desig de la família que aviat pugui obtenir més autoritzacions.

Cardona ha sortit per primera vegada de la presó d'Eivissa, en la qual va ingressar el juliol de 2013, condemnat a 16 anys de presó i a abonar 2,2 milions d'euros de multa per haver liderat una trama que va desfalcar més de 8 milions d'euros a l'erari públic en el conegut com a cas Scala. És la condemna més elevada per corrupció imposada a un polític a les Illes Balears.

La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, del Ministeri de l'Interior, ha acceptat la sol·licitud de permís presentada per la representació legal de l'expolític eivissenc, que ha pogut abandonar la presó per un termini de 48 hores.

És la primera vegada que aconsegueix el permís després que el jutge de Vigilància Penitenciària de les Balears denegàs fins a sis ocasions aquesta petició, malgrat que totes tenien l'aprovació unànime de la Junta de Tractament de la Presó, segons ha denunciat en declaracions a l'agència Efe l'ex-Defensora del Poble i amiga de Cardona María Luisa Cava de Llano.

Per això, la representació legal va decidir acudir a la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, que va concedir el permís sobre la base de la bona conducta de Cardona i les més de 60 recompenses que té pel seu treball a la presó d'Eivissa.

Cardona va ser conseller de Comerç, Indústria i Energia en la legislatura de Jaume Matas de 2003 a 2007. L'expolític eivissenc mai va admetre els delictes d'associació il·lícita, malversació, suborn, falsedat documental per funcionari i en document mercantil, prevaricació i frau a l'administració, pels quals va ser condemnat.

stats