Política 10/03/2019

EU Calvià es presentarà en solitari a les eleccions municipals de maig

La formació anuncia que dona per trencades les negociacions amb MÉS i Podem per presentar-se de manera conjunta

Ara Balears
1 min
Membres d'EU Calvià reunits aquest diumenge en assemblea.

PalmaEsquerra Unida de Calvià ha donat per trencades les negociacions amb MÉS per Calvià i Podem Calvià i concorrerà en solitari a les eleccions del 26 de maig, segons informa la formació política. La decisió ha estat adoptada per unanimitat en l'assemblea extraordinària celebrada aquest diumenge a la seu del partit a Calvià. Alfonso Rodríguez Sánchez, coordinador de l'assemblea local de Calvià, ha lamentat profundament que no s'hagi pogut aconseguir un acord.

"MÉS Calvià i Podem Calvià varen anunciar dies enrere que concorrerien en coalició a les municipals sense esperar el resultat de l'assemblea d'EU, que sabien que s'havia de fer aquest diumenge. La direcció d'Esquerra Unida a Calvià considera que tan MÉS Calvià com Podem Calvià han intentat reduir al mínim la presència d'EU, això sí, sense renunciar a sumar els seus vots amb l'única finalitat de garantir-se una cadira a l'Ajuntament", destaca la formació política en un comunicat.

En canvi, des de MÉS per Calvià s'explica que les converses per anar junts a les eleccions varen començar l'estiu, però asseguren que "es varen estancar ara fa mesos i el debat no girava entorn de cap altra cosa que no fos el lloc que Alfonso Rodríguez volia ocupar a la llista".

"Fa unes setmanes vàrem reprendre converses i EU continuava demanant el número 1 de la candidatura. Fa deu dies EU ens va anunciar que no s'integrava en cap coalició, així que varen ser els representants d'EU els que es varen aixecar de la taula de negociació", indiquen fonts de la formació política. De totes maneres, afirmen que l'oferta per anar junts a les eleccions es manté oberta.

stats