Política 25/06/2013

Uns 340.000 estudiants de l'Estat no complirien els requisits de Wert per demanar una beca

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, destaca a Madrid que les exigències per accedir a les beques universitàries no agraden a la Generalitat. El ministre d'Educació ha presidit aquest dimarts la Conferència de Política Universitària

Efe
1 min
APUNTS I CODIS DE BARRES  30.250 alumnes van començar ahir la selectivitat, identificats amb codis de barres.

MadridUns 340.000 alumnes que ara mateix cursen estudis universitaris a l'Estat –en total, un milió i mig d'estudiants– no complirien els nous requisits per accedir a una beca universitària. Així ho ha afirmat Antonio Ávila, conseller d'Economia, Innovació, Ciència i Treball d'Andalusia, que aquest dimarts ha participat a la Conferència de Política Universitària, presidida per José Ignacio Wert. Ávila ha extrapolat les xifres d'Andalusia: 90.000 estudiants universitaris d'aquesta comunitat autònoma –el 40% dels alumnes– no complirien els nous requisits, que inclouen tenir un 6,5 de nota mitjana.

"Avui som aquí els màxims responsables d'aquesta matèria d'Espanya i el ministre no ha d'escoltar un conseller andalús o socialista, sinó el clamor que hi ha a la societat", ha afirmat Ávila. El secretari general d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, ha argumentat també la postura contrària als nous requisits del govern. "No ens agrada", ha afirmat Castellà.

stats