Política 07/05/2018

Estefania Torres assumeix el càrrec de regidora d'Hisenda de l'Ajuntament d'Eivissa després de la dimissió de Molina

Torres continuarà també a l'àrea de Recursos Humans i la Regidoria de Policia Local, que gestionava fins ara, serà assumida per Rosa Rubio

Efe
2 min
El tinent d’alcalde, Alfonso Molina, i la regidora  Estefania Torres

PalmaLa regidora del grup socialista de l'Ajuntament d'Eivissa Estefania Torres serà la substituta en el Departament d'Hisenda d'Alfonso Molina, tinent de batle, que va anunciar dijous passat que renunciava a la seva acta.

Segons que ha informat en un comunicat el Consistori, Torres continuarà també a l'àrea de Recursos Humans i la Regidoria de Policia Local, que gestionava fins ara, serà assumida per Rosa Rubio, número 12 de la llista del PSOE que s'hi incorpora com a edil per cobrir la vacant de Molina.

El govern municipal ha anunciat també que dijous que ve, dia 10 de maig, es durà a terme una sessió plenària per acceptar formalment la renúncia del regidor Molina i, a més, es farà el ple extraordinari sol·licitat pel Partit Popular.

La nova regidora, Rosa Rubio, assumirà el seu càrrec, inicialment, en el ple ordinari de final del mes de maig, sempre que hagi arribat a temps la documentació que ha d'enviar la junta electoral, segons que ha detallat el Consistori en el comunicat.

Així mateix, el que fins ara havia estat segon tinent de batle, Joan Ribas, passarà a ser primer tinent de batle, i la tercera tinent de batle, Elena López, serà la segona. De moment no està previst nomenar cap altre tinent de batle.

La regidora Elena López serà designada portaveu del grup municipal socialista i el regidor Pep Tur ocuparà el càrrec de portaveu suplent.

El Govern es nega a fer valoracions d'expedients d'empreses privades

El conseller de Treball, Iago Negueruela, en resposta a una pregunta sobre l'informe del SOIB que ha fet dimitir el regidor Alfonso Molina, ha dit que "atès que ha estat en el marc de la seva activitat professional privada" a la seva àrea, "no farem declaracions o valoracions d'empreses concretes" perquè "incompliríem la Llei orgànica de protecció de dades".

Negueruela ha destacat "la responsabilitat política assumida per Alfonso Molina amb la dimissió" i ha assegurat que ara "té tot el dret de presentar els recursos pertinents tant per la via administrativa com per la contenciosa administrativa".

Pel que fa a la possibilitat que les presumptes irregularitats detectades afectin també distintes ONG, la patronal CAEB o sindicats i que la situació es pugui derivar d'un canvi de normativa del SOIB, el titular de Treball ha tornat a assegurar que "ja s'ha actuat" i ha afegit que la Conselleria "no pot parlar d'expedients concrets de ningú", perquè "és un cas resolt" i en el qual "s'han assumit les responsabilitats per una qüestió d'una empresa privada en l'exercici de la seva activitat privada". Negueruela assegura que "és una resolució que assumim plenament".

stats