Política 20/06/2019

Els partits d'esquerres qualifiquen el preacord de "bon començament"

Encara hi ha temes pendents de tancar abans que el nou pacte sigui ratificat per les executives del PSIB, Podem i MÉS

Maria Llull
1 min
La socialista Pilar Costa, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl PSIB, Podem i MÉS han manifestat aquest dijous, abans de la constitució del Parlament, la seva satisfacció pel preacord assolit aquesta matinada, qualificat de "bon començament" perquè hi hagi un nou Govern d'esquerres. Els equips negociadors de les tres formacions tancaran els temes pendents els pròxims dies per tal que les respectives executives puguin ratificar un acord definitiu.

"En nom del PSIB vull fer públic l'agraïment per l'esforç que s'ha fet", ha manifestat Pilar Costa. "Quan hi ha diferents socis, mai no s'està content al 100%, però hem mirat pel bé del conjunt de la ciutadania més que per les nostres pròpies formacions", ha afegit. Costa ha mostrat la seva satisfacció per "un acord progressista que anirem desenvolupant els pròxims dies".

La secretària general de Podem, Mae de la Concha, ha destacat que el seu partit ha demostrat la intenció d'entrar en el Govern "des del primer moment" i ha mostrat la seva alegria per haver arribat a la sessió constitutiva del Parlament amb consens.

Per la seva banda, Joana Aina Campomar, de MÉS, no ha volgut parlar del nou organigrama de l'Executiu, però ha assegurat que treballa intensament perquè "el Govern deixi d'estar en funcions com més aviat millor".

stats