Política 10/04/2019

Els fills de l'esquerra menorquina que escolten el discurs de Pablo Casado

Una fotografia a les xarxes socials del Partit Popular desvela la curiositat que desperta el líder del PP entre els joves

Ivan Martín
2 min
Les noves generacions dels polítics de l'esquerra menorquina van viure des de l'objectivitat l'acte electoral de Casado.

Es CastellUn grup de joves va sorprendre amb la seva assistència a l'acte que va dur aterme ahir al Castell el candidat del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Pablo Casado. Manuel Vilardell, fill del membre de la plataforma'El Transport Aeri Ofega Menorca i membre de la candidatura de MÉS per Menorca al Parlament, Joan Enric Vilardell, i Marc Olivé, fill de la batlessa de Sant Lluís (Volem Sant Lluís) van decidir sortir de l'institut, agafar un autobús del Partit Popular i assistir a l'acte electoral del PP Menorca.

Marc Olivé explica que "som un grup d'amics interessats per la política i sabem escoltar, sigui el partit que sigui, amb l'objectiu d'informar-nos". Reconeix que la situació és "molt graciosa", i fins i tot podia ho haver estat més, ja que Pol Castells, el fill del candidat de MÉS per Menorca al Parlament, Josep Castells, tenia la intenció d'acompanyar-hi els seus amics, però finalment no va ser possible. Marc Olivé defineix l'ambient que s'havia creat al molí de la Creu del Castell com a "especial, característic, perquè nosaltres érem els únics joves". Pel que fa al desenvolupament de l'acte, el fill de la batlessa de Sant Lluís deixa clar que "no hi anàvem per riure'ns de ningú, simplement amb caràcter objectiu".

El discurs de Casado no els deixà indiferents i Olivé reconeix que "la base econòmica que proposa ens agrada bastant, hi coincidim bastant". Per contra, rebutgen la visió del Partit Popular en qüestions relacionades amb l'homosexualitat. "No estam d'acord que un casament hagi de ser entre un home i una dona necessàriament". Finalment, sobre el procés independentista de Catalunya, Marc Olivé lamenta el posicionament de Casado: "Les persones han de triar el que volen ser, que es pugui votar amb coherència i tranquil·lament. El no rotund, la unitat d'Espanya i el tots junts sí o sí em va xocar un poc. Personalment, no estic a favor de la independència, però si del dret a l'autodeterminació".

El poder d'oratòria de Pablo Casado també es va sotmetre a examen per part d'aquest grup d'estudiants. Si bé el líder dels populars treu bona nota, Marc Olivé considera que la candidata del PP al Consell de Menorca, Coia Sugrañes, "falla molt en els discursos en públic, està mancada de discurs". Sobre el candidat del PP al Parlament, Biel Company, el fill de la batlessa de Sant Lluís remarca que "diu algunes destralades quant a llenguatge". La fotografia, penjada a les xarxes socials del PP, ha tingut un gran impacte: "Va venir un senyor a dir-nos que ens col·locassin al costat de Casado i que l'enviarien a Noves Generacions".

stats