Política 21/06/2019

L'esquerra escenifica el pacte al castell de Bellver

Francina Armengol, Juan Pedro Yllanes i Miquel Ensenyat han signat l'acord que assegura una nova legislatura de Govern progressista

Maria Llull
1 min
Miquel Ensenyat, Francina Armengol i Juan Pedro Yllanes aquest divendres en el Castell de Bellver.

PalmaEl castell de Bellver ha estat l'escenari de la signatura del nou pacte de govern aquest divendres. Francina Armengol, Juan Pedro Yllanes i Miquel Ensenyat han posat la rúbrica final a dues setmanes de negociacions, les quals varen finalitzar 'in extremis' aquest dijous de matinada, hores abans de la constitució del Parlament.

El líder de MÉS, Miquel Ensenyat, ha volgut subratllar que es tractava d'un moment històric i ha fet referència a l'estada a Bellver d'Emili Darder i Gaspar Melchor de Jovellanos, així com al primer Consell Interinsular que es va fer en aquest indret. "El mandat de les urnes va ser que ens havíem d'entendre, i ara volem continuar sent un referent", ha dit Ensenyat, que serà el nou senador autonòmic.

Per la seva banda, Juan Pedro Yllanes (Podem) ha destacat que, malgrat que "han estat dues setmanes de rumors i notícies més o menys interessades", els integrants del Pacte s'han de "felicitar". "Les diferències enriquiran el debat", ha assegurat.

La socialista Francina Armengol, que serà investida com a presidenta la setmana vinent, s'ha mostrat satisfeta perquè el nou Govern gaudirà d'una "majoria més àmplia" que l'anterior legislatura. "S'ha d'agrair que Podem s'incorpori a un Govern més fort i més sòlid". Armengol no ha volgut entrar en el debat dels noms que s'apunten per encapçalar les 11 conselleries que conformaran l'Executiu. "Encara no m'han investit, i s'ha d'anar pam a pam", ha dit.

stats