Política 03/04/2014

Esperanza Aguirre envesteix la moto d'un agent que intentava multar-la i fuig amb el cotxe

L'expresidenta madrilenya havia estacionat el seu vehicle en el carril bus de la Gran Via de Madrid

Ara
2 min
Esperanza Aguirre / EFE

BarcelonaL'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre s'ha vist implicada aquest dijous en un estrany accident de circulació a Madrid. Aguirre ha envestit amb el seu cotxe la moto d'un agent de mobilitat –funcionaris supeditats a la Policia Municipal i dedicats a regular el trànsit però que no són policies– en arrencar quan se la denunciava per una infracció de trànsit, segons ha informat la UGT. Ha fugit i ha continuat conduint fins i tot quan una patrulla de la Policia Municipal que era a prop li ha demanat que s'aturés. L'incident ha generat una enorme polèmica: #Aguirrealafuga ha estat 'trending topic' a Espanya i el quart a nivell mundial. A més, el blog d'Aguirre ha rebut un nombre rècord de visites. L'expresidenta també s'ha defensat al seu compte de Twitter: "Aquesta tarda he aparcat de forma indeguda en el carril bus. No he atropellat ningú i no m'he donat a la fuga".

Els fets han tingut lloc a les 16.40 hores, quan el vehicle de l'expresidenta madrilenya –i actual presidenta regional del PP– estava ocupant el carril bus de la Gran Via. Un agent de mobilitat s'ha acostat al cotxe a demanar-li la documentació, moment que ha quedat gravat a l'emissora del servei. Segons 'El País', Aguirre no ha arribat a mostrar el DNI, tot i que des de la UGT s'assegura que sí que li ha lliurat la documentació a l'agent. Sigui com vulgui, el cert és que l'expresidenta ha posat en marxa el seu vehicle i ha marxat del lloc, envestint la moto de l'agent de mobilitat.

Després de l'atropellament, l'agent ha perseguit Aguirre, una operació que ha estat presenciada per una patrulla de la Policia Municipal, que s'ha afegit a la persecució. Segons 'El País', un policia s'ha posat al costat del cotxe i ha indicat a Aguirre que s'aturés, ordre que ella ha ignorat, i ha continuat conduint fins a arribar al seu domicili, al barri de Malasaña. Aguirre ha ficat el cotxe al garatge i, sempre segons el rotatiu, dos agents de la Guàrdia Civil que vigilen l'habitatge de l'expresidenta com a escortes han suggerit a l'agent de mobilitat fer una declaració amistosa d'accidents. Ell, però, s'hi ha negat, i ha insistit que volia notificar a Aguirre el delicte comès, a més de la multa de 200 euros per aparcar en un carril de bus. Aguirre no ha donat la cara, i l'agent ha marxat a comissaria per tal de posar una denúncia.

Aguirre ho nega

En declaracions a l''Abc', Aguirre ha dit que només havia aparcat el cotxe al carril bus "durant un minut" per tal de treure diners del caixer. Segons l'expresidenta, ha lliurat el carnet i ha demanat disculpes.

stats