Política 28/04/2019

Podem assegura que no renuncia al segon diputat

La formació morada espera que els sigui favorable l'escrutini dels grans municipis

Maria Fuster
1 min
Podem a l'espera de l'escrutini del vot als grans municipis

PalmaPrudència ha estat la paraula més repetida pel secretari d'organització i director de campanya de Podem, Alejandro López, quan ha valorat els primers resultats de les eleccions. López s'ha mostrat optimista, ja que ha destacat que encara "queden les parts més progressistes, els municipis més grans", i que no renuncien a obtenir el segon diputat.

El cap de campanya també n'ha fet una lectura en clau estatal. "Es veu que la part progressista podria formar un govern d'esquerres, simplement ha d'haver-hi diàleg".

Els resultats dels sondejos havien donat en un primer moment a Podem l'expectativa d'esdevenir la primera força de les Illes Balears. Segons l'informe de l'enquesta de Forta, la formació morada aconseguiria un 23% dels vots balears i sumaria dos escons. En relació amb aquesta possibilitat, López ha comentat que els resultats dels dos debats electorals han beneficiat el seu partit, sobretot per l'actitud de Pablo Iglesias. I també ha destacat l'alta participació. "Cal tenir en compte que a Andalusia el que va fer que la part progressista fallàs va ser que va haver-hi una participació molt baixa".

Les candidates de Podem al Congrés dels Diputats, Antònia Jover i Lucia Muñoz, i el candidat al Senat, Pep Malagrava, i membres de l'executiva han estat des de les 20 hores a la seu del partit, al carrer Joan d'Àustria de Palma. A partir de les 22 hores hi arriba la militància.

stats