Política 11/12/2013

Els espanyols pensen que l'Estat ajuda poc les famílies necessitades

També creuen que els països rics contribueixen poc a reduir la fam al món, segons una enquesta de Metroscopia per a Intermón Oxfam

Auri Garcia Morera
2 min

BarcelonaLa majoria dels ciutadans espanyols pensen que l'administració estatal està ajudant poc a les famílies necessitades. En una escala de zero a deu, la puntuen amb un 3,2, en última posició per darrera dels ajuntaments, les ONG, els bancs d'aliments i els familiars, parents i amics. Així ho reflecteix una enquesta de Metroscopia, amb un mostreig de 600 persones, presentada aquest dimecres per Intermón Oxfam.

Enquesta Intermón

Segons l'enquesta, els espanyols també pensen que les autoritats dels països rics contribueixen poc a la reducció de la fam al món. En aquest cas, les ONG reben la puntuació més alta, i els països rics suspenen amb un 4,2, tot i que superen les autoritats dels països més desafavorits, les pitjor puntuades amb un 3,7.

Enquesta Intermón

Pel que fa a l'eradicació de la fam al món, el 76% dels enquestats consideren que és un problema que es podria resoldre definitivament. Una opinió que coincideix amb les conclusions de l'informe 'Eradicar la fam està a les nostres mans', que Intermón Oxfam ha presentat també aquest dimecres.

Enquesta Intermón

L'informe alerta que, malgrat que l'eradicació de la fam és un objectiu assolible, l'objectiu de les Nacions Unides de reduir-la a la meitat l'any 2015 no es complirà. Afegeix, a més, que hi ha un alt risc que es perdin els avenços fets fins ara i que la situació alimentària de la població mundial empitjori.

Informe Intermón

Dels 842 milions de persones subalimentades, 295 milions són a l'Àsia meridional, 223 a l'Àfrica subsahariana i 167 milions a l'Àsia oriental. A les regions desenvolupades només hi ha 16 milions. La situació més greu, en relació amb la població, és a l'Àfrica subsahariana, on una de cada quatre persones pateix subnutrició.

Informe Intermón

L'informe detalla que la situació és especialment alarmant al Congo, Etiòpia, Moçambic, Tanzània o Haití, on més d’un terç de la població pateix fam, o a Burundi, Eritrea, on la proporció arriba a més de la meitat. A l'Àmerica del Nord i a Europa, no hi ha cap país que arribi al 5%.

Informe Intermón
stats