Política 11/10/2018

El govern espanyol inicia la declaració de zona catastròfica del Llevant de Mallorca

El tràmit es confirmarà divendres de la setmana que ve a fi que es faciliti a particulars, administracions i empreses "l'accés a mesures econòmiques i fiscals extraordinàries"

Jaume Ribas
1 min

PalmaLa ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha anunciat aquest migdia en roda de premsa que "el Consell de Ministres ha fet les primeres passes per assegurar que els afectats" per les inundacions de Sant Llorenç i la comarca del Llevant de Mallorca "rebin l'ajuda necessària i això ocorri en el termini més curt possible".

Segons ha explicat, "el govern ja està treballant en la classificació de la comarca del Llevant de Mallorca com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil", que és el nom que rep oficialment la coneguda declaració de zona catastròfica.

Quan es completi aquest tràmit, que previsiblement serà durant el Consell de Ministres de divendres que ve, "es facilitarà l'accés a mesures econòmiques i fiscals extraordinàries amb l'objectiu d'avançar al més ràpid possible cap a la compensació d'aquesta tragèdia". A través de la declaració de zona catastròfica, el govern espanyol facilitarà ajudes a particulars, empreses i administracions.

Així mateix, Celaá ha fet arribar la solidaritat i el condol del govern central als afectats i les seves famílies i ha agraït "la participació de voluntaris", que "ha desbordat totes les previsions".

En el Consell de Govern extraordinari d'aquest dimecres, l'Executiu de Francina Armengol va elevar un informe a l'Estat perquè iniciàs el procediment que s'ha engegat aquest dijous. Durant la visita a la zona zero de les inundacions, el president espanyol, Pedro Sánchez, ja va anunciar que s'iniciaren aquests tràmits i el líder de l'oposició, Pablo Casado, va dir que el PP també havia registrat una proposta per iniciar la declaració de zona catastròfica.

stats