Política 10/10/2019

Errejón va triar personalment la candidata de Més País per les Illes, Marisa Lucas

La cap de llista del nou partit assegura que no és una escissió de Podem i que no hi hagut "cap mà negra" en la seva creació

Carles Tudurí
2 min
Marisa Lucas, al Parc de la Mar durant la seva presentació com a candidata

PalmaMarisa Lucas, cap de llista de Més País a les Illes, ha reconegut que el seu nomenament el va fer directament Íñigo Errejón, que la coneixia de la seva etapa a Podem, en una telefonada en la qual li va mostrar la seva confiança. A partir d'aquí, la candidata va elaborar personalment la candidatura. "La llista l'he feta jo amb gent de confiança" amb perfils que conflueixen amb les línies ideològiques del partit, ha concretat.

Sobre un possible transvasament de càrrecs d'Unides Podem a Més País a les Illes, com deia l'exdiputada Laura Camargo, ha assenyalat que no s'espera aquesta arribada d'excompanys de partit, ja que "tenen un compromís amb la ciutadania que han de complir". Ha afegit que aquest és un projecte nou amb gent nova, tot i que a la seva llista de set persones al Congrés, hi van almenys tres membres d'Unides Podem. Lucas ha assegurat que "no hi ha cap mà negra" en la creació del partit a l'Arxipèlag.

La candidata, que en principi havia de formar part de les llistes d'Unides Podem al Congrés, no ha concretat cap diferència ideològica entre el seu anterior partit i Més País, sinó que ha justificat el seu canvi de partit en la repetició de les eleccions, "que varen marcar un abans i un després.". Per Lucas, Espanya no ha d'estar a mercè d'intencions electorals dels partits, sinó que aquests s'han de posar d'acord pel bé de la ciutadania. "Tenia il·lusió i m'hi vaig llançar", ha dit.

Pel que fa a Pepi González, que aquest cap de setmana va estar recollint signatures per avalar el partit i que, finalment, no es presenta a la llista, ha destacat que, "quan un projecte s'inicia, molta gent comença i hi aporta el seu granet d'arena", però que durant el procés "hi ha gent que continua i gent que decideix aturar".

Lucas ha assenyalat que el partit no és una escissió d'Unides Podem. "No és veritat. Som un seguit de persones que creuen en aquest projecte. Creim que hi ha un sentiment de bloqueig de les institucions i que s'ha de fer alguna cosa diferent perquè els resultats siguin diferents". Els tres eixos del partit són, en la seva opinió, la transició ecològica, el feminisme i el manteniment de l'estat del benestar.

stats