Errejón va triar personalment la candidata de Més País per les Illes, Marisa Lucas

La cap de llista del nou partit assegura que no és una escissió de Podem i que no hi hagut "cap mà negra" en la seva creació 

Marisa   Lucas , cap de llista de Més País a les Illes, ha reconegut que el seu nomenament el va fer directament Í ñigo   Errejón , que la coneixia de la seva etapa a Podem, en  una telefonada en la qual li va mostrar la seva confiança. A partir d'aquí, la candidata va elaborar personalment la candidatura. "La llista l'he feta jo amb gent de confiança" amb perfils que conflueixen amb les línies ideològiques del partit, ha concretat.

Sobre un possible transvasament de càrrecs d' Unides Podem  a Més País a les Illes, com deia l'exdiputada Laura Camargo, ha assenyalat que no s'espera  aquesta arribada  d'excompanys de partit, ja que "tenen un compromís amb la ciutadania que han de complir". Ha afegit que aquest és un projecte nou amb gent nova, tot i que a la seva llista de set persones al Congrés, hi van  almenys  tres membres d' Unides Podem Lucas  ha assegurat que "no hi ha cap   negra" en la creació del partit a l' Arxipèlag .

La candidata, que en principi havia de formar part de les llistes d' Unides Podem  al Congrés, no ha concretat cap diferència ideològica entre el seu anterior partit i Més País, sinó que ha justificat el seu canvi de partit en la repetició de les eleccions, "que varen marcar  un abans  i un després.". Per  Lucas , Espanya no ha d'estar a mercè d'intencions electorals dels partits, sinó que aquests s'han de posar d'acord pel   de la ciutadania. "Tenia  il·lusió  i m'hi vaig  llançar", ha dit.

Pel que fa a  Pepi  González, que aquest cap de setmana va estar recollint signatures per avalar el partit i que, finalment, no es presenta a la llista, ha destacat que, "quan un projecte s'inicia, molta  gent  comença i hi aporta el seu granet d'arena", però que durant el procés "hi ha gent que continua i gent que decideix aturar".

Lucas  ha assenyalat que el partit no és una escissió d' Unides Podem . "No  és  veritat. Som un seguit de persones que creuen en aquest projecte. C reim que hi ha un sentiment de bloqueig de les institucions i  que  s'ha de fer alguna cosa diferent perquè els resultats siguin diferents". Els tres eixos del partit són, en la seva opinió, la transició ecològica, el feminisme i el manteniment de l'estat del benestar.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF