Política 30/01/2014

Erasmus de primera i de segona

El ministeri crea el programa 'Erasmus Plus', dotat amb cent euros més que l'europeu però per accedir al qual caldrà complir uns requisits més exigents

Ara
2 min
Estudiants en una universitat / GETTY

BarcelonaEl ministeri d'Educació ha posat en marxa el programa 'Erasmus Plus', una novetat que, en la pràctica, equivaldrà a tenir estudiants Erasmus de primera i de segona categoria. Els que tingui un millor nivell d'idiomes, un millor expedient acadèmic i hagin cursat un mínim de 60 crèdits podran optar a les beques del ministeri, dotades amb 300, 350 o 400 euros, en funció del país de destinació. La resta podran seguir optant a les beques que concedeix Brussel·les i que estan dotades amb 200, 250 o 300 euros.

Uns 40.000 alumnes de les diferents universitats espanyoles demanen cada curs una beca Erasmus, que els permet cursar una part dels seus estudis a l'estranger. La dotació de les beques és reduïda: oscil·la entre els 200 i els 300 euros en funció de la renda del país de destinació. A partir del pròxim curs, però, els alumnes podran optar a una beca 'Erasmus Plus', amb una dotació lleugerament superior a l'europea: cent euros més mensuals, fet que les situa entre els 300 i els 400 euros.

Ara bé, optar a una de les beques 'Plus' serà més difícil. Els alumnes que les demanin hauran d'acreditar un nivell superior de coneixement d'una llengua estrangera (caldrà el B2 o equivalent), tenir un millor expedient acadèmic i haver cursat un mínim de 60 crèdits en el moment de demanar l'ajut. El ministeri oferirà un total de 10.000 beques 'Plus', segons ha anunciat aquest dijous la secretària d'estat d'Educació, FP i Universitats, Montserrat Gomendio, que ha informat que el govern espanyol intentarà que els ajuts quedin repartits de forma equitativa entre les diferents àrees de coneixement: arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques i enginyeria i arquitectura.

En funció de les forquilles definides per la Comissió Europea, el ministeri ha decidit que cada alumne rebi una mitjana de 250 euros mensuals, segons el nivell de vida del país de destinació. Hi haurà, a més, 100 euros addicionals per als alumnes de renda més baixa, i 100 més si són estudiants en pràctiques.

stats