Política 30/04/2019

Pere Joan Pons: "Si la gent no es mobilitza el 26-M, la triple dreta podria governar a molts municipis"

El diputat del PSIB al Congrés ha valorat els resultats de les eleccions estatals al programa d'IB3 'Al Dia'

Ara Balears
1 min
Pere Joan Pons Sampietro: “Es tractará un nou model de finançament, però això ja és un segon estadi”

PalmaPere Joan Pons, diputat del PSIB-PSOE al Congrés, ha assegurat en el programa d'IB3 'Al Dia' que "si la gent no es mobilitza el 26-M, la triple dreta podria governar a molts municipis". A més, tot i que no sap si guanyaran a les eleccions del 26-M, tenen clar que "hem de revalidar el Pacte de Progrés a les Balears. Hem de veure com segmentam aquesta campanya".

El candidat ha fet un repàs de les eleccions estatals i els deu mesos de govern del PSOE. "Ara s'ha d'aprofundir" en el que s'ha fet fins ara. "Governarem en solitari o amb forces de progrés perquè tenim una majoria més àmplia", ha dit.

Pons ha defensat que el PSOE ha fet una companya en positiu i que no han fet cap discurs de la por "com ho han fet Ciutadans i el PP", que han fet un discurs tan extremista i rupturista". El diputat ha recordat que "algunes forces polítiques havien plantejat aquestes eleccions com un plebiscit" però "s'han convertit en un abans i un després", ja que "hi ha hagut una doble mobilització: la perifèrica i l'esquerra arreu d'Espanya".

Pel que fa a Catalunya, Pons ha dit que "tenim la voluntat que la problemàtica política tingui una solució política. Amb diàleg institucional. Esper que les forces que estan a l'oposició canviïn de tarannà respecte d'aquesta qüestió".

stats