Política 12/07/2019

Armengol, sobre el govern estatal: "No tindria cap problema que hi hagués ministres d'altres partits"

La presidenta del Govern balear ha assegurat a Catalunya Ràdio que li agradaria que hi hagués govern estatal aquest mes de juliol

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assegurat al programa 'El matí de Catalunya Ràdio' que ella no tindria cap problema a tenir ministres d'altres partits en el govern estatal. "A les Balears tenim experiència de pactar", ha apuntat, i ha afegit que, al final, "hem de ser capaços de saber entendre què diuen els ciutadans a les urnes, i volen pactes (...), no hem de jugar amb la vida de la gent".

Armengol ha fet un repàs dels resultats de les eleccions i ha remarcat que ha estat la primera vegada a la història que el partit guanya unes eleccions autonòmiques i que ara es podrà dur a terme una política d'esquerres sòlida a les Balears. "El pacte és molt sòlid i dona estabilitat a les institucions, molt més que a la legislatura passada", i ha afegit que el fet que Podem hi hagi entrat fa que tinguin una majoria parlamentària que la legislatura passada no tenien.

La socialista coincideix amb la queixa que fa Catalunya en el tema del finançament i ha remarcat que les Balears són les pitjors finançades de tot l'Estat. "Volem que hi hagi un millor finançament i farem aquesta queixa amb la societat civil". A més, ha dit que "governi qui governi demanaré el mateix. Jo no em dec al meu partit, em dec als ciutadans de les Balears". A més, ha afegit que si governa Sánchez, tindrà més afinitat, ja que té més coneixement de la realitat de les Illes. Tot i això, ha criticat que "des de Madrid s'entén molt poc què passa a la perifèria".

Respecte dels creuers, Armengol ha dit que es necessita equilibrar aquesta arribada de creuers, que dona un punt de saturació a la destinació turística que no ajuda a poder tenir una destinació de qualitat. "Estam disposats a cercar límits en aquesta situació, ja que si no es fa, en un temps podem arribar a tenir un turisme que no és adequat per a les Balears". A més, ha afegit que "hem d'apostar per un turisme de qualitat i els empresaris han fet un esforç de renovació per apostar per aconseguir aquesta qualitat".

L'adoctrinament a les escoles ha estat un dels punts que la presidenta balear ha volgut tallar de soca-rel. "Algunes forces fan demagògia i volen fer de la llengua un element de crispació, però no ho han aconseguit". "Les llengües no s'han d'utilitzar mai per dividir una societat. Són elements culturals propis. És una gran irresponsabilitat utilitzar la llengua per dividir els ciutadans".

Armengol ha confessat que durant la legislatura passada va tenir més relació amb el govern de Catalunya i que ara les relacions són menys freqüents i aquesta és "una situació no desitjada". "Amb Puigdemont vam compartir un altre moment i vam poder juntar esforços, però en aquest moment (amb Quim Torra) no succeeix".

stats