Política 03/12/2018

Ensenyat reclama que MÉS lideri una "aliança" per fer front a l'extrema dreta

El candidat de MÉS per Mallorca a la presidència de Balears ha considerat molt preocupants els resultats d'Andalusia

Ara Balears
2 min
Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca

PalmaMiquel Ensenyat ha afirmat aquest dilluns que, davant el fenomen polític de Vox, MÉS per Mallorca ha de "liderar l'espai polític de l'esquerra" mitjançant "una aliança democràtica capaç de fer front a l'extrema dreta", segons informa l'agència Efe.

A través d'un comunicat, el candidat de MÉS per Mallorca a la presidència de Balears ha assenyalat que el lideratge que defensa no suposa un acord electoral de l'esquerra balear, sinó aconseguir un "enteniment generalitzat" per evitar el que ha succeït en les eleccions andaluses.

Ensenyat ha qualificat de "preocupants" els resultats d'Andalusia, en què un probable acord de la dreta "posa en perill les conquestes socials i democràtiques dels últims anys".

"El seu ideari no només suposa més desigualtats, sinó que és un perill específic per als treballadors, les dones, les persones LGTBI i els immigrants", ha advertit.

El polític econacionalista ha subratllat que Vox vol "eliminar" l'autogovern assolit per les comunitats autònomes amb la "complicitat" del PP i Cs després de gaudir del període més gran de "progrés i benestar de la història".

"Si no param el desori que planteja l'extrema dreta, les conseqüències afectaran les properes generacions durant anys", ha dit Ensenyat, que ha afirmat: "Ells s'allunyen de la democràcia i de l'estat del benestar, mentre que nosaltres apostam per un model de convivència democràtica en què les persones són el primer".

El candidat ecosobiranista ha sostingut que el discurs de Vox "d'odi i antieuropeu no té cabuda en una societat com la nostra".

Finalment, per a Ensenyat resulta "especialment greu" que tant el PP com Cs estiguin disposats a pactar amb l'extrema dreta, "a diferència de Merkel a Alemanya i Macron a França".

stats