Política 18/05/2019

El PSOE guanyaria en vots i el PP perdria set punts per governar en el Consell

Segons l'enquesta que l'IBES ha realitzat per a 'Última Hora', El Pi tindria la clau per formar un govern de dretes o d'esquerres

Ara Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaEl PSOE seria la força més votada en les eleccions del diumenge 26 de maig al Consell de Mallorca, però l'esquerra podria perdre la majoria absoluta, de 17 escons. Així ho ha detallat l'enquesta que l'Institut Balear d'Estudis Socials (IBES) va realitzar entre el 13 i el 16 de maig per a 'Última Hora'. Si aquesta previsió es compleix, seria la primera vegada en la història que el PSOE es convertiria en la força més votada a la institució insular.

Tot i això, El Pi tindria la clau per formar un govern de dretes o d'esquerres, ja que els seus dos o tres consellers serien claus per als possibles pactes. El PP perdria set punts en relació amb el 2015 i quedaria en segona posició, mentre que MÉS, que també es deixaria tres punts respecte dels comicis anteriors, aconseguiria mantenir-se com a tercera força. Ciutadans gairebé duplicaria el nombre de vots i se situaria com el quart partit, per davant de Podem, que segons el sondeig perdria tres punts. Amb un 8% dels sufragis, Vox entraria a la institució amb dos o tres consellers.

Per blocs, l'esquerra –amb PSOE, MÉS per Mallorca o Podem– aconseguiria el 49% dels vots, mentre que la dreta –amb PP, Ciutadans, Vox i El Pi– obtindria el 48% dels vots.

stats