Política 09/05/2019

El PSIB-PSOE guanyaria les eleccions a les Balears, segons el CIS

Seria la primera derrota del PP als comicis autonòmics

Ara Balears
1 min
La secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha comparegut poc després de les 23 hores.

PalmaEl PSIB-PSOE guanyarà les eleccions autonòmiques del pròxim 26 de maig a les Balears, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Els socialistes podrien aconseguir la victòria en totes les comunitats autònomes excepte a Cantàbria, on el Partit Regionalista de Miguel Ángel Revilla conservaria el lideratge.

L'enquesta atorga una estimació del vot del 25,2% per al PSIB, entre 17 i 19 escons; seguit del PP, que amb el 20,7% aconseguiria entre 14 i 16 diputats, i de Ciutadans, amb entre 9 i 10 escons i el 13,1% del vot estimat. El quart partit de les Balears, segons el baròmetre del CIS, seria Unides Podem, amb un 12,9% dels sufragis i 7 o 8 diputats; per la seva part, Més també sumaria entre 7 i 8 diputats; després vindrien El Pi, amb un 6% de suports i 2 o 3 diputats. i Vox, que amb el 5,1% dels vots podria aconseguir un parlamentari o quedar fora de la Cambra autonòmica.

Si les previsions es compleixen, seria la primera derrota del PP a les eleccions autonòmiques a les Balears. La pujada del PSOE i els escons de MÉS impulsaria el pacte de coalició de Francina Armengol, que es veuria reforçat respecte del 2015 amb fins a cinc escons més en el millor dels casos.

La suma de socialistes, nacionalistes i Podem podria superar la majoria absoluta gràcies a una estimació de 31 a 35 escons. Per part seva, l'eix dels tres partits del centredreta cau i queda estancat entre els 23 i els 27 diputats. El PP cauria fins als 14-16 escons i Ciutadans seria la tercera força, amb 9 o 10. Vox podria entrar o no a la Cambra. Cal tenir en compte que aquestes previsions es fan amb una enquesta a les Balears en què han participat 570 persones.

stats