Política 27/11/2019

Emergència climàtica, drets i llibertats, REB i finançament, prioritats de Vicenç Vidal davant el Senat

El senador autonòmic compareix al Parlament per explicar la seva tasca a la Cambra Baixa

Ara Balears
2 min
Vidal, moments abans de la seva comparaixença

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal ha defensat aquest dimecres durant la seva compareixença al Parlament els eixos de la seva feina: "La representació territorial de les Illes Balears, els drets i les llibertats, el repte de l'emergència climàtica i el REB i el nou finançament".

La compareixença, a petició del grup de MÉS per Mallorca, també afecta l'altre senador autonòmic, José Vicente Marí, del PP d'Eivissa, i sorgeix a conseqüència de l'intent de reprovació patit per Vidal per part del Partit Popular arran de les seves declaracions polítiques després de la sentència del Procés.

La compareixença ha servit, segons un comunicat dels ecosobiranistes, "per demostrar la prolífica activitat de Vidal". Així, el senador de MÉS ha narrat com havia fet part de cinc comissions i havia presentat un total de 38 preguntes (sobre la Llei de benestar animal, Cabrera, els refugiats a la Mediterrània, les prospeccions petrolíferes, les balances fiscals i la qüestió de l'habitatge i el Ministeri de Defensa).

Vidal ha explicat que, com a part del seu treball, ha visitat Menorca, Eivissa i Formentera, illes on fa comptes ser cada dos mesos per fer seguiment de les seves peticions i necessitats. En aquests viatges, amb trobades amb els respectius consells insulars i amb el teixit associatiu de cadascuna de les illes, ha pogut "copsar problemàtiques de primera mà com la torre de control de l'aeroport de Menorca, la connectivitat, el control d'espècies invasores al port d'Eivissa, la necessitat d'un senador propi de Formentera o la recerca d'un eficient transport de residus a les Pitiüses". El senador de MÉS per Mallorca ha narrat com, via l'oficina del senador, oberta cada dilluns de 10 a 14 h, s'ha reunit amb una desena d'entitats mallorquines.

Presos polítics

A més, Vidal s'ha volgut referir a la polèmica que va suscitar la seva compareixença afirmant que "en la línia d'Amnistia Internacional continuu creient que a Espanya hi ha presos polítics i un problema de dèficit democràtic".

Vidal ha reivindicat el seu dret a opinar sobre la sentència del procés del Tribunal Suprem i l'empresonament dels polítics catalans. "L'acataré però també opinaré, com fan vostès, senyors del PP", ha dit.

El senador també ha aprofitat per agrair que el Parlament li doni l'oportunitat d'explicar "l'extensa tasca feta en només uns mesos".

stats