Política 20/02/2019

MÉS pressiona els socialistes amb el REB i exposa les seves exigències

"És imprescindible que puguem decidir a què es destinen les inversions del REB", ha declarat Miquel Ensenyat

K. O.
1 min
Un acord de mínims abans de les eleccions, la proposta de MÉS per aprovar el REB

Palma"Davant el moment excepcional que vivim, és urgent un acord que blindi el règim especial", ha expressat aquest dimecres Miquel Ensenyat, candidat de MÉS per Mallorca al Parlament. Els sobiranistes han exposat les seves exigències i pressionen el PSOE i els seus socis del Pacte per arribar a un consens i aprovar el Règim Especial (REB) abans de les eleccions del 28 d'abril.

La mesura que consideren "primordial" és la bilateralitat a l'hora de decidir on s’inverteix. "És imprescindible que puguem decidir a què es destinen les inversions del REB", ha declarat Ensenyat. El fons d’insularitat és una altra de les línies bàsiques, ja que "compleix amb l’Estatut", on s’indica que les inversions de l’Estat han de compensar la insularitat.

Per part seva, la diputada sobiranista Joana Aina Campomar ha detallat que el reconeixement del transport públic per carretera com a servei essencial és una de les altres línies irrenunciables.

"És imprescindible que el REB arribi, tots hi hem fet molta feina i la societat balear s'ho mereix", ha dit Campomar. Segons ha apuntat Ensenyat, aquest document s'ha de poder millorar més endavant, però "marcaria una base sòlida per continuar avançant", ha expressat.

La formació assegura que donarà suport a una proposta de REB sempre que compleixi amb les línies prioritàries que "milloren", segons han explicat, la proposta anterior. Si no s'arribàs a una entesa entre la Comunitat i el govern espanyol, ho considerarien un "fracàs col·lectiu" i una "oportunitat històrica perduda".

Finalment, els dos representants de MÉS s'han mostrat optimistes i confien en la feina feta per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i la seva capacitat per negociar amb Sánchez.

stats