Política 27/05/2015

Rajoy prova de calmar el PP i diu que prendrà "decisions" per guanyar les eleccions espanyoles

No descarta canvis però adverteix: "S'anuncien un cop s'han fet"

Joan Rusiñol
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, dimarts al Senat. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha garantit al seu partit que prendrà "a poc a poc les decisions" que cregui "més oportunes i convenients" per intentar guanyar les eleccions espanyoles de finals d'any. El malestar i la irritació interna a les files populars és evident pels resultats de diumenge i ja han començat a fer-se sentir les veus que reclamen renovació, apuntant fins i tot al possible relleu de Rajoy com a aspirant a la reelecció.

Que la situació és moguda ho evidencia el fet que el president espanyol hagi volgut fer declaracions a la sortida de la sessió de control al Congrés, d'on habitualment marxa sense parar-se a respondre les preguntes dels periodistes. Només ho fa quan té un interès especial a enviar un missatge a la ciutadania o, com en aquest cas, de portes endins.

Rajoy ha tornat a posar en relleu que van obtenir més de 6 milions de vots als comicis del 24-M i que estarà a "l'altura de les circumstàncies". El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tret pit dels resultats del 24-M i ha avisat que té la "determinació de governar el canvi" que, a parer seu, han decidit els espanyols.

El cap de l'executiu estatal s'ha limitat a constatar la sortida de diversos 'barons' territorials (Alberto Fabra, José Ramón Bauzá, Luisa Fernanda Rudi) sense valorar aquesta desbandada. Tot i que dilluns va assegurar que no té cap intenció de renovar les cares del seu equip, aquest dimecres no ha tancat la porta a moure ell també peça, al govern o al partit, quan s'hagin constituït ajuntaments i comunitats autònomes: "Els canvis s'anuncien un cop s'han fet", ha sentenciat.

El seu entorn prova de treure importància a les renúncies de diversos dirigents autonòmics a repetir en el càrrec i assegura que es tracta d'un fet habitual quan no s'obtenen els resultats esperats i això t'obliga a quedar-te a l'oposició.

stats