Política 14/03/2018

El Pi "esmena a la totalitat" la zonificació del Pacte

Els regionalistes consideren que el projecte és "inadequat, injustificat i sense fonament jurídic"

Jaume Ribas
1 min
Antoni Pastor, d'El Pi, durant la roda de premsa d'aquest dimecres.

PalmaEl portaveu del grup polític d'El Pi, Antoni Pastor, ha informat avui de les al·legacions que els regionalistes han presentat a la proposta de zonificació per a la comercialització de lloguer turístic que ha fet l'equip de govern del Consell de Mallorca. La formació vol que tot el projecte "es retiri i es reconsideri" i per això hi ha presentat una "esmena a la totalitat".

Segons ha matisat Pastor, aquesta "esmena a la totalitat" és una manera de xerrar, ja que formalment no és possible fer-la, però sí que han presentat un informe de més de vint fulls en què s'argumenta "punt per punt" el desacord d'El Pi amb la proposta del govern d'esquerres.

Segons Pastor, el document de zonificació "només intenta justificar la declaració de saturats d'una sèrie de nuclis d'interior amb uns paràmetres completament injustificats i amb unes dades antiquades i desfasades".

Mantenir la moratòria a les grans superfícies

Antoni Pastor també s'ha referit al requeriment de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència al Consell perquè retiri la moratòria de llicències a les grans superfícies. El regionalista creu que forma part “d'un procés natural” que acabarà amb un recurs contenciós administratiu.

Per això, Pastor demana al govern de l'Estat que es posicioni amb el Consell de Mallorca perquè l'establiment de grans superfícies "no es pot regular d'una altra manera". Igualment, ha insistit que El Pi "estarà al costat del govern del Consell de Mallorca fins al darrer moment en la defensa dels interessos de tots els mallorquins i les mallorquines. "El Consell ha de defensar aquesta moratòria fins al darrer extrem i anar fins a Europa si fa falta", ha dit.

stats