Política 09/04/2018

El Pi vaticina una brega entre el Govern i el PP pel REB abans de les eleccions

El grup regionalista està convençut que l'Executiu i els populars es retrauran la manca d'acord pel que fa a les mesures de compensació de la insularitat

Ara Balears
2 min
El líder d'El Pi augura una brega preelectoral pel Règim Especial Balear.

PalmaEl Pi augura que el Govern i el PP s'enredaran en una brega pel futur Règim Especial de Balears. El líder del grup parlamentari ho ha justificat amb aquest argument: ha recordat que “hi ha eleccions previstes per al 2019” i que, per aquest motiu, l'Executiu i els populars es culparan mútuament de la manca d'acord pel que fa a les mesures de compensació dels perjudicis de la insularitat.

El líder d'El Pi, Jaume Font, ha manifestat que tem “que som a punt d'entrar en una batalla" en la qual “l'Executiu d'esquerres es queixarà de la insuficiència de la proposta del Govern i el PP acusarà el Govern de no haver sabut negociar el nou REB”.

Font ha anunciat que preguntarà aquest dimarts al ple del Parlament a la presidenta del Govern, Francina Armengol, "sobre la seva estratègia davant el nou projecte de pressupostos estatals", que "torna a deixar les Balears molt per sota de la mitjana estatal d'inversions” i “impossibilita l'impuls de polítiques estratègiques com la millora del transport públic".

El president del grup regionalista considera que el Govern “quedarà encotillat” i ha lamentat “el paper subsidiari dels diputats balears al Congrés”. A més, ha augurat que si s'aconsegueix l'ampliació al 75% del descompte per als residents en els vols de connexió amb la Península “serà per l'acció dels partits canaris”.

Reforçar les plantilles de la Guàrdia Civil i la policia espanyola

Entre les mocions i proposicions que ha presentat als ajuntaments, el Consell de Mallorca i el Parlament, el Pi insta el Govern d'Armengol a “reforçar les plantilles” de la Guàrdia Civil i la policia espanyola, que “han perdut 245 agents des del 2011”.

A banda, el grup parlamentari demana “que s'acabin els impediments perquè els ajuntaments reforcin les policies locals”, que “han perdut prop de 300 agents” en els darrers set anys.

stats