Política 05/01/2021

El Pi reclama al Govern un informe sobre el compliment del REB

El partit regionalista també demana a l'Executiu que actuï per defensar el factor d'insularitat

Maria Llull
1 min
Els diputats d'El Pi, Lina Pons i Josep Melià, amb el president del partit, Toni Amengual

PalmaEl Pi ha reclamat al Govern que faci un informe sobre el grau de compliment del Règim Especial de les Balears (REB), especialment del factor d'insularitat, cada vegada que s'aprovin els pressupostos de l'Estat, i com a màxim un mes després que s'hagin votat. Els regionalistes han registrat aquest dimarts una proposició no de llei al Parlament on també demanen que l'Executiu "adopti totes les accions en defensa de les regles de compensació de la insularitat" davant "qualsevol incompliment".

Un altre dels punts d'aquesta iniciativa insta el govern espanyol a "complir tota la normativa relativa al REB" i a abstenir-se de donar suport a lleis que puguin reduir "les previsions de compensació com el factor d'insularitat".

Sobre els motius per presentar aquesta proposició no de llei, El Pi destaca que "s'han aprovat els pressupostos generals de l'Estat sense que consti el compliment del factor d'insularitat", que havia de servir per col·locar les Balears a la mitjana d'inversions estatals. De fet, ni tan sols s'ha reunit la Comissió Mixta d'Economia i Hisenda, de la qual formen part el Govern i l'executiu de Pedro Sánchez, per tal de determinar la quantitat necessària –les Illes són terceres per la coa en inversions de l'Estat–.

stats