Política 05/01/2021

El Pi de Llucmajor va pactar amb l'extrema dreta en contra de la direcció del partit

El president dels regionalistes, Toni Amengual, assegura que es trencarà el pacte si es toca "un sol dels pilars fonamentals" de la formació

Maria Llull
2 min
Ajuntament de Llucmajor

PalmaLa direcció d'El Pi va recomanar al comitè de Llucmajor que no entràs a l'equip de govern amb el PP, Cs, ASI i dos regidors que varen formar part de les llistes de Vox. Segons explica el president dels regionalistes, Toni Amengual, malgrat que el partit trobava millor "quedar a l'oposició", els comitès "tenen autonomia per decidir amb qui pacten en els seus municipis".

"Quan es va plantejar aquest tema a Llucmajor, vàrem recomanar que el millor era mantenir-se al marge, encara que també és cert que és un pacte treballat i que es respecten pilars d'El Pi com la llengua", comenta. Així i tot, Amengual assegura que el partit no assolirà mai cap acord amb Vox "a escala autonòmica", encara que en aquest cas "la direcció ha anteposat l'autonomia municipal".

A més, Amengual puntualitza que l'acord ha estat signat exclusivament amb el PP i que Vox no està a l'equip de govern, perquè els dos regidors d'extrema dreta ja no en formen part. "Més que de Vox, són trànsfugues", apunta. El president d'El Pi també assegura que, "en cas que es toqui un sol dels pilars fonamentals del partit, romprem el pacte". I si el comitè de Llucmajor no el vol trencar, "es prendran les mesures corresponents".

Sobre les crítiques de les joventuts del partit –Joves per les Illes– al pacte, Amengual considera que "no es pot coartar la llibertat d'expressió". "Ells tenen ganes de dir les coses i han fet el seu comunicat, però la gent major ha de tenir de vegades més serenor", afegeix. Quant als retrets d'altres partits, com el PSIB o MÉS per Mallorca, el president d'El Pi considera que El Pi és l'únic partit que pot "pactar a dreta i esquerra" perquè "està en el centre" i recorda que "MÉS va pactar amb el PP a Maria de la Salut".

stats