Política 22/01/2018

Una empresa eivissenca s’encarregarà del desdoblament de la carretera de Santa Eulària

L’oferta més econòmica havia estat presentada per Vías y Construcciones S.A, empresa que ha estat desqualificada per baixa temerària

Armando Tur
2 min
Viviana de Sans i Pepa Marí a la roda de premsa posterior al Consell Executiu

EivissaEl consell executiu del Consell d’Eivissa ha aprovat avui licitar les obres de desdoblament del primer tram de la Carretera de Ca Na Negreta a l’UTE, formada per Tecopsa i l’empresa eivissenca Hermanos Parrot, S.A. El Consell accepta així la proposta d’aquesta unió temporal d’empreses que assoleix els 14.509.231 euros i que s’ha d’executar en un termini màxim de 18 mesos. L’acceptació d’aquesta oferta significa que el Consell ha exclòs l'empresa que econòmicament era més favorable, ‘Vías y Construcciones, S.A.’, la qual, segons la màxima institució insular, “no ha justificat la viabilitat” de l’oferta que havia presentat i que rebaixava un 37% el preu de sortida de licitació, el que els tècnics de la casa havien entès com una 'baixa temerària'.

Ara, l’empresa seleccionada té 10 dies per presentar tota la informació requerida. Un cop superat aquest tràmit, la proposta d’adjudicació de les obres s’elevarà al ple del Consell, on haurà de ser aprovada. Segons les coportaveus del Consell Executiu, Viviana de Sans i Pepa Marí, la intenció és “iniciar tan aviat com es pugui” una obra que és “prioritària” per al Consell d’Eivissa.

Petició de dimissió

Malgrat que les obres encara no han començat, el Consell ja s'ha emportat moltes crítiques, sobretot la consellera de Mobilitat, Pepa Marí, per la gestió que la màxima institució va fer de les obres de construcció de la travessera del poble de Jesús, unes obres que varen multiplicar per tres el temps d’execució dels terminis del contracte i que, a més, varen ser fetes amb materials de més mala qualitat que els que s'exigien per contracte, cosa que va propiciar que el Consell decidís no recepcionar-la en primera instància. L’empresa encarregada del que els vesins han considerat en diverses ocasions com un “autèntic nyap” és precisament la que ha quedat desqualificada.

És per això que els vesins havien demanat al Consell que es prenguessin les “mesures oportunes” perquè no es repetís l’experiència viscuda amb la seva carretera, ja que les obres afectaran directament el nucli urbà de Jesús. El PP havia anat una passa més enllà i havia demanat la dimissió de la consellera Marí abans que es licitassin les obres. La resposta dels socialistes va ser demanar, alhora, la dimissió de la consellera del PP, ara a la oposició, Pepa Costa, culpant-la d’haver licitat l’execució de la carretera de Jesús abans que es fes la circumval·lació de Jesús, ja que la travessia està dissenyada per a un pas reduït de vehicles.

stats