Política 25/05/2018

Eivissa tindrà 67 habitatges de protecció oficial més

El Govern i l'Ajuntament d'Eivissa han signat un conveni mitjançant el qual el Consistori cedeix sòl per poder construir-los

Ara Balears
1 min
Panoràmica de Platja d'en Bossa, a Eivissa.

PalmaEl Govern i l'Ajuntament d'Eivissa han signat un conveni mitjançant el qual el Consistori cedeix sòl per poder construir un total de 67 habitatges de protecció oficial a la ciutat en dues promocions diferents que suposaran una inversió global de 7,8 milions d'euros per part del Govern.

La promoció situada al solar del carrer Pere Matutes tindrà 24 habitatges. L'altra promoció, a la UA-14 de Platja d'en Bossa, en tindrà 43. La previsió és que les obres es puguin licitar el mes d'octubre i començar per desembre.

El conseller Pons ha destacat que "el Govern ha abordat la problemàtica d'habitatge a Eivissa com una prioritat". Enguany començaran les obres de construcció de quatre promocions a Vila, que suposaran 206 habitatges de lloguer social amb una inversió global de 17,8 milions i un increment del parc públic del 275%.

El conseller també ha indicat que "en tres dels quatre projectes que es duran a terme a Eivissa, ha estat fonamental la cessió dels solars per part de l'Ajuntament d'Eivissa".

L'objectiu del Govern en matèria d'habitatge és tenir un parc de 5.000 habitatges d'aquí a 10 anys a totes les Illes. El Pla d'habitatge i la llei d'habitatge, que se sotmetrà a aprovació del ple la setmana que ve, inclouen altres mesures que han de facilitar l'accés a l'habitatge, com l'obligació del Govern de facilitar ajudes econòmiques a les persones més vulnerables, en cas que no els puguin facilitar un lloguer a un habitatge de l'Ibavi, i l'obligació de la cessió dels pisos per part dels grans tenidors.

stats