Política 11/05/2021

Educació nega que hagi nomenat la cap d'Inspecció Educativa de manera irregular

Martí March subratlla que es va informar la comunitat educativa d'aquest canvi al càrrec

ARA Balears
1 min
El conseller d'Educació, Martí March

PalmaEl conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha negat aquest dimarts en el ple del Parlament que la designació de la cap d'Inspecció Educativa, Camila Tudurí, s'hagi fet de manera irregular, segons ha informat Europa Press. March ha respost una pregunta de la diputada del PP, Núria Riera, que ha insinuat que el Govern ha rebaixat els requisits d'aquest càrrec per poder contractar Tudurí.

March ha defensat que l'Executiu ha fet una modificació "de manera adequada i totalment transparent" i ha recordat que Educació es va reunir amb associacions i va informar la comunitat d'aquest canvi. "Quan he nomenat una persona d'aquestes característiques ni he mirat la seva ideologia política ni res. He mirat la seva categoria professional, el seu rigor i la seva experiència", ha continuat el conseller, a la vegada que ha reiterat que "el Govern ha complert amb la legalitat". El conseller ha assegurat que Educació "no ha col·locat ningú". "És una gran professional i determinades persones intenten dur a terme una acció rebutjable", ha destacat March, a més de fer referència a "la manipulació i ingerència" del PP en aquesta àrea quan estava en el Govern.

Per la seva part, Núria Riera ha qüestionat la designació de Tudurí. "Per què un director de Primària necessita cinc anys d'experiència per ser-ho i per aquest càrrec només se'n necessiten tres?", ha demanat. La popular també ha demanat per què no es va informar als sindicats d'aquest canvi i "no s'ha publicat ni la tramitació del decret ni la convocatòria de la plaça".

stats