Política 03/10/2018

Busquets admet davant els ecologistes que l'autopista de Campos "no és el projecte de MÉS"

En una reunió simultània, el GOB ha aplegat una trentena de persones que se sumaran a la plataforma Pus Carreteres

Jaume Ribas
2 min
Els membres de la plataforma Pus Carreters a les portes del Centre Flassaders.

PalmaUn petit grup de mitja dotzena d'activistes ha anat aquest dimecres horabaixa al Centre Flassaders, on MÉS per Mallorca duia a terme el seu consell polític. Els manifestants, membres de la plataforma antiautopistes Pus Carreteres, volien encarar el partit amb "la contradicció que suposa que un projecte ecologista doni suport a projectes com aquests".

Abans d'entrar a la reunió interna, la coordinadora Bel Busquets ha admès que l'autopista de Llucmajor a Campos "no és el projecte de MÉS", però ha afegit que "està en els Acords pel Canvi". "Som lleials a aquests acords i ho hem d'assumir", ha emfatitzat. MÉS per Mallorca havia organitzat la reunió d'avui per discutir, entre altre temes, quina estratègia de comunicació havia de dur a terme el partit per fer front a les crítiques que els ha valgut la licitació i posada en marxa d'aquesta infraestrucutra. "Donarem les explicacions que faci falta", ha apuntat la coordinadora i vicepresidenta del Govern.

Segons han explicat les persones concentrades davant la reunió de MÉS, un dels objectius era "donar suport als militants de MÉS, companys nostres, que també s'oposen a aquest projecte". Així mateix, fonts del partit han apuntat que, durant el consell polític, s'ha lliurat una carta signada per vuit militants en què es demanava poder votar sobre la construcció de l'autopista. Un altre dirigent ha especificat a l'ARA Balears que amb les obres licitades i a punt de començar no era possible votar perquè el partit reconsideri la seva posició sobre aquesta qüestió.

Alguns dels ecologistes han mirat d'explicar l'aparent poca oposició interna al projecte: "Els que hi estan en contra estan desencantats i ni tan sols assisteixen a les reunions". A més, els activistes asseguren que MÉS està intentant "guanyar vots al centre" i avisen que "en perdrà per l'esquerra". A banda de manifestar-se contra MÉS, la plataforma Pus Carreteres va assistir fa poc a un acte convocat per la consellera de Territori del Consell de Mallorca, la socialista Mercedes Garrido, i anuncia més pressions als partits del Pacte.

Entre els activistes de la concentració de la plataforma Pus Carreteres, no hi havia els membres del GOB, l'entitat més nombrosa de totes les que formen part de la plataforma, perquè tenia una altra reunió a la mateixa hora per informar els seus militants sobre com implicar-se en les mobilitzacions de la plataforma unitària Pus Carreteres. El president del GOB, Amadeu Corbera, ha explicat que han assistit a la reunió informativa una trentena de persones, que es podran anar incorporant a "les accions i els espais de treball" de la plataforma. Així mateix, Corbera ha valorat com a positiva la reivindicació a les portes del consell polític de MÉS i ha afegit que "tots els partits de Pacte, no només MÉS, han traït el sentit i l'esperit dels seus votants aprovant aquest projecte".

stats