Política 16/07/2015

Duran diu que el sobiranisme ha emprès un "viatge al no-res" i que "els convergents de tota la vida estan orfes"

El líder d'Unió lamenta que CDC i ERC "proclamaran la independència amb un escó més, quan per reformar l'Estatut es necessiten dues terceres parts". I adverteix: "Sempre s'ha dit d'Unió que no era capaç de presentar-se sola, i al final serà Convergència, que mai en serà capaç"

Ara
2 min
Josep A. Duran i Lleida, en el moment de deixar la seu d'Unió. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dijous al matí en una entrevista a 'Los desayunos de TVE' que el sobiranisme ha emprès un "viatge al no-res" i que "els convergents de tota la vida estan orfes" amb la candidatura unitària per a les eleccions del 27 de setembre.

Duran ha lamentat que Convergència i ERC "proclamaran la independència amb un escó més, quan per reformar l'Estatut se'n necessiten dues terceres parts i per nomenar el defensor del poble, també dues terceres parts", i ha afegit que "saben perfectament que una declaració unilateral d'independència d'aquest tipus no té cap rellevància".

El líder d'Unió també ha lamentat que Convergència s'integri en una llista encapçalada per algú "que està als antípodes ideològics" com Raül Romeva, i ha recordat que "no podran tenir grup parlamentari propi". Ha afegit, però, que això beneficia Unió: "Ens ho deixa encara millor, la llista d'Artur Mas amb ERC i amb aquestes persones al capdavant de la llista".

I ha afegit: "Sempre es deia que aquests d'Unió són una sangonera, no són capaços de presentar-se sols a les eleccions. Doncs al final serà que qui no serà mai capaç de presentar-se en solitari és Convergència Democràtica de Catalunya. Va començar la seva vida política amb el Pacte Democràtic de Catalunya amb tres partits més el 1977, va continuar 37 anys amb CiU i ara canvia de soci, canvia Unió per ERC, que crec que és molt més fiable Unió en tots els sentits, i canvia perquè subscriu un full de ruta cap a la independència que nosaltres no compartim".

stats