Política 04/04/2014

Mas replica a Rajoy que "ser català no té res a veure amb la sang"

Pel president de la Generalitat, "és català qui viu i treballa a Catalunya", i reivindica que el país s'ha construït per la "capacitat d'integració de moltes persones diferents"

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la inauguració del IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català a Vic / ACN

VicEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha replicat aquest divendres a Rajoy que "ser català no té res a veure amb la sang", en referència a les declaracions del president del govern espanyol reivindicant que "el poble català i la resta d'espanyols s'han barrejat i tenen la mateixa sang". Segons Mas, "no ens fa iguals la barreja de la sang, perquè aquest país sempre s'ha construït pel 'ius soli' i no pel 'ius sanguinis'". "Deixem-nos de la sang, que forma part d'altres tipus de discursos", ha apuntat Mas, que també ha afegit que "aquí és català qui viu i treballa a Catalunya i ho vol ser". "La sang ve per les ètnies, i Catalunya s'ha construït per la capacitat d'integració de moltes persones diferents". Mas ha fet aquestes declaracions durant el discurs inaugural del IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català, que es fa aquest divendres i dissabte a Vic.

stats