DRET A DECIDIR
Política 06/08/2013

Encerclar la Sagrada Família, la contraproposta "antiindependentista" a la cadena humana de la Diada

El Moviment Cívic 12-O, que organitza l'acte, convida altres entitats contràries al sobiranisme i partits com el PP, PSC o C's a participar-hi

Acn
2 min

BarcelonaEl Moviment Cívic 12-O, un dels convocants de la concentració a favor de la unitat d'Espanya celebrada l'octubre passat a la plaça Catalunya de Barcelona, reapareixerà aquest proper mes de setembre. L'entitat ha convocat per a l'Onze de Setembre una concentració a la plaça de la Sagrada Família per mostrar el rebuig al "projecte independentista" que assegura que reclamen Òmnium i l'ANC amb la Via Catalana i que es farà el mateix dia. La convocatòria fa una crida a encerclar el temple de Gaudí per "trencar la cadena independentista". El president de la plataforma, Ángel Hernández, ha convidat a participar altres entitats antiindependentistes i partits com el PP català, el PSC i Ciutadans.

"Es pretén convertir la Diada en l'escalinata que condueix a la independència". "Des del nacionalisme es preparen actes que intenten reflectir la voluntat majoritària del poble de Catalunya, mostrant una imatge de falsa llibertat que no representa la veritable Catalunya plural". "La cadena humana a favor de la independència organitzada per l'ANC, pretén mostrar una Catalunya unida en forma de cadena humana, suposadament reflex d'una realitat desitjada per tota la societat catalana". Aquestes són algunes de les consignes que critica el Moviment Cívic 12-O en la convocatòria del seu proper acte antisobiranista, feta pública al seu lloc web i als seus perfils a les xarxes socials.

El president de l'entitat, Ángel Hernández, ha explicat, en declaracions a l'ACN, que ja han comunicat a Interior que es concentraran el proper Onze de Setembre a la plaça de la Sagrada Família. I és que la intenció del col·lectiu és mostrar el seu suport a la unitat d'Espanya i contraposar la seva acció a la Via Catalana "independentista". Per fer-ho, l'entitat preveu poder "encerclar la Sagrada Família" després de concentrar-se al davant del temple. "És per simbolitzar la unió, és un cercle d'unió", ha dit Hernández.

El president de la plataforma és conscient que el temple de Gaudí i els seus voltants formen part de la ruta que els organitzadors de la Via Catalana tenen previst ocupar en la seva acció reivindicativa. Però Hernández està convençut que això no impedirà que ells puguin celebrar el seu "cercle" a la Sagrada Família. "No poden agafar tot Barcelona", ha sentenciat.

stats