Política 11/11/2020

Dotze monàrquics es manifesten davant el Parlament en suport de Joan Carles I

La concentració ha estat convocada per l'entitat espanyolista Foro Baleares

Maria Llull
1 min
Els manifestants han estat uns minuts cridant consignes i tocant el tambor

PalmaDotze adults i un nin. És la xifra de persones que l'entitat espanyolista Foro Baleares ha aconseguit reunir aquest dimecres a les portes del Parlament en defensa de Joan Carles I. Els assistents, acompanyats d'un tambor, han cridat consignes durant uns minuts, com "concòrdia espanyola", "visca Espanya", "visca el rei", "visca la reina" o "Espanya té rei".

Sobre les causes judicials obertes al rei emèrit, el president de Foro Baleares, Jesús Revuelta, ha assenyalat que la seva entitat li atorga la presumpció d'innocència" i que cal esperar que es completi "el curs judicial". "Han estat els millors ambaixadors per a Espanya i han fet un servei impagable", ha afegit, a més d'assegurar que la seva entitat "no entrarà en el circ mediàtic". Això sí, Revuelta ha criticat la petició de MÉS per Mallorca i Podem de llevar del Parlament els quadres i les plaques del rei emèrit, que ha estat precisament la causa que s'hagin decidit a convocar la concentració.

Revuelta també ha fet referència a la manca d'assistents a aquesta convocatòria i ha aclarit que s'ha fet "d'urgència". "Hi esperàvem més gent, però ha sortit així", ha dit. Amb tan poques persones, aquesta mostra de suport no s'ha allargat més d'un quart d'hora, temps suficient perquè un repartidor d'aigua que feia la seva feina a les oficines dels voltants deixàs clar el seu posicionament davant els manifestants: "Som republicà! I amb molta honra!".

stats