Política 19/03/2021

“Els diumenges horabaixa som una planxadora”

La Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, explica com serà la seva setmana

2 min
Mercedes Garrido.

Tenc una vida una mica avorrida, i més amb el covid, que només és feina i casa. La diferència més gran des que som consellera és que abans podia dur el meu fill petit, que té 10 anys, a escola, i alguns dies fins i tot el podia anar a cercar. Ara el veig molt manco. De vegades el mir i pens: “Ja no tenc nin”, perquè aquesta edat és molt especial i ja comença a ser un poc més adolescent i en un parell d’anys passarà de mi. El canvi respecte d’estar en el grup parlamentari ha estat gran quant a dedicació. El ritme a la Conselleria és molt més ràpid i amb una dedicació més intensa.

Dilluns tindré el Consell de Govern i també faré feina de partit, perquè hi ha l’executiva del PSIB. Els dimarts anam al Parlament: aquesta setmana comença a les nou del matí i potser acaba passades les quatre de l’horabaixa. Dimecres hi haurà reunió del Pacte, i dijous i divendres seré a Menorca i Eivissa, perquè encara m’he de veure com a consellera amb els consells d’aquestes illes i de Formentera. A partir d’aquí, serà el que vingui, perquè quan comences el dilluns mai no saps com acabaràs el divendres.

Ara mateix, amb la pandèmia, els caps de setmana puc conciliar una mica més, perquè estam una mica més alliberats que abans. Som molt casolans. M’agrada cuinar amb una copa de vi i fer tertúlia mentre vaig fent, perquè a casa la cuina i el menjador estan separats per una barra.A part del fill de 10 anys, en tenc un altre de 18, però aquest va a la seva bolla i juga amb l’ordinador. Ara el petit està disgustat perquè fa els anys el 3 d’abril i no podrem fer festa. Intentarem fer-li alguna cosa quan s’aixequin les restriccions. Per entretenir el menut, feim el que podem, però és complicat per a un nin de 10 anys amb una mare de 47 i un pare de 52.

Els dissabtes al matí normalment anam a veure la meva sogra, que està tota sola.Després de dinar, si el meu home es posa a veure el futbol, desaparec. Em pos en un racó a llegir una mica o mirar sèries. Pas de coses més completes. Som molt bàsica i vull alguna cosa que em permeti quedar-me adormida. Coses lleugeretes i no trames enormes.

M’agrada molt cuinar. No és per tirar-me floretes, però diuen que ho faig bé i jo també ho trob quan ho menj. M’agrada provar coses noves i les paelles em surten boníssimes. Ara bé, la rebosteria no és precisament la meva especialitat. El salat em permet una mica d’improvisació, però amb la rebosteria s’han de seguir massa les instruccions. Això sí, m’agrada molt menjar-la. 

Els caps de setmana també són per posar rentadores, perquè entre setmana és més complicat. També aprofitam per fer la compra. Jo dic que si entra un ratolí a la nostra gelera, de vegades se suïcidaria de buida que està. Els diumenges horabaixa som una planxadora. Em pos davant la tele amb la planxa i així pas una bona estona.u

stats