Política 19/04/2018

Els diputats d'ERC reivindiquen l'1-O al Parlament: "Dos milions d'euros? Aquell dia hi havia dos milions de votants"

Maragall descarta la malversació i assegura que es va fer un "ús correcte" de les subvencions

Ara / Acn
2 min
Diputats d'ERC han reivindicat aquest divendres la seva corresponsabilitat amb l'1-O

Barcelona"Dos milions d'euros? Hi havia dos milions de votants, de ciutadans; la resta són interessos específics de l'Estat per tirar endavant la causa general contra l'1-O". Són paraules del diputat d'ERC Ernest Maragall, recollides aquest dijous per l'ACN en roda de premsa des del Parlament. Un cop el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha aixecat el secret de sumari sobre l'informe de la Guàrdia Civil que afirma que es van malversar 1,9 milions d'euros per fer el referèndum, una part dels quals a través de les subvencions al grup parlamentari de Junts pel Sí, els diputats republicans han decidit reivindicar obertament l'1-O i fer-se'n corresponsables, a més de reclamar l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

"Jo també vaig fer l'1-O", s'ha pogut llegir a les samarretes que han lluït diversos diputats d'Esquerra a la sala de premsa del Parlament. "Estic convençut que les subvencions que tocaven eren les que legalment corresponien a aquell grup i tots els grups en cada moment, i estic convençut que cada grup en va fer un ús correcte i adequat segons els objectius per als quals es van atorgar", ha afegit Maragall.

"La contradicció entre el jutge Llarena i Montoro és evident ara que ja forma part de la correspondència entre ells; la legitimitat, la claredat i l'amplíssima corresponsabilitat social en què es va basar l'1-O no ofereix dubtes", ha insistit Maragall. De fet, Maragall creu que són l'expressió d'un Estat que "es debat en la seva pròpia contradicció". I ha parlat "d'estat escorpí: que s'acaba matant-se a si mateix quan veu que no pot encarar les circumstàncies". Maragall ha afirmat que la contradicció entre Llarena i Montoro sobre la presumpta malversació passa per una "disparitat de posicions evident entre l'interès immediat de Llarena per sostenir, al preu que sigui, una instrucció plagada de relats absolutament de fantasia penal delirant i una realitat més administrativa d'un ministre" que va intervenir Economia abans de l'aplicació del 155.

stats