Política 22/12/2020

Els diputats del Parlament podran participar virtualment en els plens

La Cambra ha aprovat una modificació del reglament per adaptar-lo a situacions "excepcionals" com la crisi del coronavirus

Ara Balears
1 min
El ple del Parlament aquest dimarts

PalmaEl Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la reforma del reglament de la Cambra perquè estigui adaptat a situacions "excepcionals" com la crisi del coronavirus. La pandèmia ha demostrat que la normativa de la institució no podia donar resposta a les noves necessitats i per això tots els partits han acordat un canvi perquè els diputats puguin exercir les seves funcions en el futur malgrat que torni a haver-hi situacions com la crisi sanitària actual. Ara, els diputats podran participar virtualment en els plens i les comissions si és necessari.

Per fer-ho possible, el reglament tindrà un nou títol dedicat al funcionament del Parlament en situacions excepcionals que consisteix en diversos articles que estableixen com desenvolupar l'activitat parlamentària de manera normalitzada quan les circumstàncies dificultin la presència dels diputats.

La declaració de les circumstàncies excepcionals haurà de ser ratificada pel ple quan ho sol·licitin dos grups parlamentaris o una cinquena part dels diputats. També es fixa un termini màxim de la durada d'aquestes mesures de quinze dies naturals que podran ser prorrogats.

stats