Política 13/04/2020

Els diputats del PSIB donaran el 20% del sou per "lluitar" contra el covid-19 durant l'estat d'alarma

La formació també proposarà estendre l'activitat parlamentària als mesos d'estiu

Ara Balears
1 min
Francina Armengol i els candidats del PSIB a les eleccions estatals, a la seu del partit

PalmaEl grup parlamentari socialista ha acordat donar el 20% del sou dels seus diputats per "lluitar" contra el covid-19 durant l'estat d'alarma, segons ha informat la formació aquest dilluns en un comunicat. El PSIB també donarà el 20% de l'assignació que el Parlament atorga al grup parlamentari, que, a més, proposarà estendre l'activitat de la Cambra als mesos d'estiu.

La setmana passada la Mesa del Parlament va acordar que els diputats balears no es reduirien el sou durant l'estat de l'alarma, i la junta de portaveus així ho va ratificar. El que sí que donarà la Cambra al Govern són les dietes per a desplaçament i allotjament dels diputats, les quals suposen uns 43.500 euros al mes. Es tracta d'uns suplements salarials que els parlamentaris no cobren si no els sol·liciten i justifiquen, i que aquest mes no s'abonaran perquè els representants polítics no s'han desplaçat per l'estat de l'alarma.

Els socialistes, però, expliquen que la mesura anunciada aquest dilluns va més enllà d'allò acordat independentment dels nous acords que el Parlament pugui arribar a considerar aquesta setmana. La portaveu parlamentària del PSIB, Sílvia Cano, ha destacat que la donació es fa perquè són "conscients" del moment de "gran dificultat social que vivim" i amb la voluntat de "contribuir a la lluita sanitària, social i econòmica contra el covid-19".

Pel que fa a la possibilitat d'estendre el curs polític a l'estiu, en el comunicat demanen que es faci "garantint la seguretat i les mesures de contenció del virus i la participació dels grups parlamentaris. Justifiquen aquesta proposta perquè la càrrega de feina s'intensificarà a conseqüència de la crisi del coronavirus.

stats