Política 19/12/2018

La diputada Sílvia Tur no pot votar al Parlament per haver sortit a alletar el seu fill

La representant de Gent per Formentera ha presentat una queixa al president de la Cambra, Baltasar Picornell, i demana una interpretació més laxa del Reglament

Ara Balears
1 min
Sílvia Tur  : “El decret de transport marítim era
 Una obligació i arriba vuit anys tard”

PalmaLa polèmica ha arribat al Parlament aquest dimecres. La diputada Sílvia Tur, de Gent per Formentera, ha denunciat en el seu compte de Twitter que l'havien "penalitzada" i li havien "prohibit l'entrada per votar" després que hagués de sortir a alletar el seu fill de dos mesos.

Els fets denunciats per Tur varen succeir durant el debat de Turisme i Educació. La diputada havia sortit per donar el pit al seu fill i després no la varen deixar entrar. El reglament de la Cambra no permet ni entrades i ni sortides de l'hemicicle durant les votacions. Sílvia Tur ha reconegut que no recordava la normativa, però, amb tot, demana que abans d'aplicar-la de manera rígida, es pugui interpretar. En el seu cas fou una causa d'emergència. "No és el mateix votar una proposició no de llei que la llei de pressupostos", ha explicat, tot recordant que les votacions poden durar fins a una hora i hi pot haver altres casos similars al seu.

La diputada ha presentat una queixa al president del Parlament, Baltasar Picornell, perquè tem que aquest dimecres li torni a passar el mateix.

stats